Britney Spears in 2016: “Mijn vader is geobsedeerd door het controleren van m’n leven”

Vandaag is een belangrijke dag in de zaak rond het conservatorschap van Britney Spears. De zangeres zal namelijk zelf spreken in de rechtbank. Daar zal ze ervoor pleiten om haar vader Jamie te verwijderen als conservator. Gelekte documenten uit 2016 geven nu aan dat Britney al enkele jaren wil ingrijpen.

Zangeres Britney Spears zal vandaag, op woensdag 23 juni, zelf het woord nemen in de rechtbank in de zaak rond haar conservatorschap. Daarbij zal ze vragen om haar vader Jamie te verwijderen als conservator en enkel coconservator Joe Montgomery te behouden. Jamie mag wel nog steeds medeverantwoordelijk zijn voor de zakelijke kwesties. Maar de persoonlijke en medische zaken zouden dan puur door Montgomery geregeld worden.

Britney Spears

In documenten uit 2016 spreekt Britney zich uit over het conservatorschap. The New York Times kon deze documenten, een uitschrift van een gesprek met een onderzoeker, inkijken. Daarin omschrijft de zangeres haar situatie als een “onderdrukkend en controlerend instrument tegen haar”. Ze vond dat er te veel controle is over wat ze doet in haar leven.

Verder in het document staat ook te lezen dat Britney het beu is dat er misbruik van haar gemaakt wordt en dat zij degene is die geld verdient, terwijl dat allemaal naar andere mensen gaat. Volgens het document zou Jamie Spears maandelijks zo’n 16.000 dollar (ongeveer 13.400 euro) verdienen als conservator van Britney, daarnaast krijgt hij ook een vastgelegd percentage van de deals die zijn dochter maakt. De zangeres zelf zou zo’n 2.000 dollar (zo’n 1.675 euro) per week krijgen, maar om bepaalde dingen te kopen moet ze eerst toestemming vragen aan haar vader.

“Geobsedeerd”

In 2016 vertelde Britney ook al dat haar vader geobsedeerd is met het controleren van haar leven. Ondanks alles besliste de rechercheur toen om het conservatorschap te behouden. Er werd geoordeeld dat het noodzakelijk was gezien haar “complex financiële toestand, gevoeligheid voor negatieve invloeden en drugsproblemen”. De beslissing werd toen gemaakt op basis van de gesprekken met Britney, maar ook met haar dokters en conservatoren.

Deze beslissing dateert van vijf jaar geleden en nu probeert de zangeres opnieuw iets te veranderen aan het conservatorschap. Door zelf het woord te nemen hoopt de ze rechter te overtuigen om haar vader te verwijderen als conservator.

Meer
Lees meer...