Britney Spears haalt uit naar Diane Sawyer over interview na breuk met Justin Timberlake

Nu Britney Spears niet meer onder conservatorschap staat, kan ze vrijuit spreken via sociale media. En daar maakt ze gretig gebruik van. Zo haalde ze nu uit naar Diane Sawyer. Zij nam in 2003 het befaamde interview af van Britney waarin ze sprak over haar breuk met Justin Timberlake.

Wie de documentaire Framing Britney Spears heeft gezien, weet welke impact het interview dat Britney Spears in 2003 had met Diane Sawyer had op het leven van de zangeres. Britney was op dat moment 21 jaar oud, was op het hoogtepunt van haar carrière en had er net een publieke breuk met Justin Timberlake opzitten. Het was dus duidelijk een moeilijk moment in haar leven en het interview maakte het er niet beter op.

Gedwongen interview

Britney Instagram
Instagram britneyspears

In een – ondertussen verwijderde – post op Instagram haalt Britney nu uit naar Diane Sawyer, de interviewster van dienst. In een lange boodschap zegt ze eerst dat ze gedwongen werd om deel te nemen aan het interview. Maar ook over de inhoud was de zangeres niet te spreken.

In het begin van het bericht had Britney het over kerstshoppen. “Ik hou van shoppen”, geeft ze daarbij aan. Maar dat brengt duidelijk slechte herinneringen terug bij de zangeres. “Laten we het interview met Diane Sawyer in mijn appartement bijna 20 jaar geleden niet vergeten. Wat was de hele ‘jij bent de schuldige’-aanpak? Geeze … en me aan het huilen brengen? Serieus, ik woonde toen een jaar in dat appartement en sprak nooit met iemand. Mijn manager bracht die vrouw in mijn huis en liet me met haar praten op nationale televisie. En ze vroeg me of ik een shopverslaving had. Wanneer had ik een shopverslaving? Toen ik mijn appartement niet uitkwam?”

“Ze kan m’n witte achterwerk kussen”

Vervolgens gaat ze dieper in op de vragen die ze kreeg over haar breuk met Justin Timberlake. “Iets dat ik nooit eerder deelde, is dat ik na die grote relatiebreuk met niemand kon spreken. Ik sprak een hele tijd met niemand. Ik was in shock. En toen stond mijn vader, samen met drie andere mannen aan mijn deur op het moment dat ik amper kon spreken. Twee dagen later zetten ze Diane Sawyer in mijn woonkamer en dwongen ze me om te praten. Ik was een baby, ik was bijna 22 en ik snapte het niet. Maar nu weet ik het f*cking wel.”

Ze gaat verder in op de vermeende shopverslaving en besluit: “Ik zou 1.000 dollar kunnen spenderen elke dag van m’n leven en zij kan m’n witte achterwerk kussen”. Vervolgens vertelt Britney trots hoe ze voor de eerste keer 300 dollar kon afhalen en iets voor haarzelf kon kopen. “Ik ben niet beschaamd om dit te delen. Wel, misschien een beetje. Maar ik schaam me meer voor mijn familie die het toelieten dat ik zo lang geen eigen geld had terwijl ik zo hard werkte voor hen. Ik schaam me voor de staat Californië om het zo lang toe te laten dat mijn vader me jarenlang zo hard liet werken terwijl ik er geen cent van te zien kreeg. Ik schaam me voor hen allemaal en ik voel me triest voor hen omdat ik nu mijn waarde ken en zij zijn me kwijt!”

Jamie ontkent

People nam naar aanleiding van de post van Britney contact op met Jamie Spears. Zijn advocaten ontkenden dat hij het interview regelde. “Mr. Spears heeft geen idee waar Britney het over heeft. Jamie heeft nooit een interview met Diane Sawyer geregeld en was ook niet aanwezig bij een interview. Op dit moment had hij niets te maken met de carrière van Britney. Jamie houdt enorm veel van Britney en wenst haar het allerbeste bij. Hij hoopt dat ze hulp blijft zoeken zodat ze veilig en gezond blijft.”

In het interview uit 2003 beschuldigde Sawyer Britney ervan Justin Timberlake bedrogen te hebben tijdens hun relatie. Daarnaast waren er ook vragen over het seksleven van de toen 21-jarige zangeres en de vragen over haar vermeende shopverslaving.

Bekijk hier het volledige interview uit 2003:

Meer
Lees meer...