Left Right
scrollTop top

Justin Timberlake steunt Britney Spears: “Wat met haar gebeurt, is niet juist”


Britney Spears Justin Timberlake
© Mark J. Terrill / AP (via Isopix)

Britney Spears heeft gisteren zelf het woord genomen in de rechtbank in de zaak rond haar conservatorschap. Daarbij vertelde ze over hoe weinig controle ze heeft over haar eigen leven en niet eens zelf kan bepalen wanneer ze naar de dokter wil. De getuigenis toonde duidelijk aan waarom Britney niet lander onder het conservatorschap van haar vader wil leven en ze krijgt daarvoor steun uit (on)verwachte hoek.

De zanger Justin Timberlake heeft op Twitter zijn steun uitgesproken aan Britney Spears. Hij doet dat nadat Britney zelf in detail vertelde welke impact het conservatorschap heeft op haar leven.

Justin Timberlake

Justin Timberlake, de ex van Britney Spears, geeft aan dat hij de zangeres volledig steunt. “Na wat we vandaag gezien hebben, zouden we allemaal Britney moeten steunen op dit moment. Ongeacht ons verleden, goed en slecht, ongeacht hoe lang geleden het was. Wat er met haar gebeurt, is niet juist. Geen enkele vrouw zou ooit beperkt moeten worden in het maken van keuzes over haar eigen lichaam.”

Hij gaat verder in een volgende tweet. “Niemand zou ooit tegen z’n wil vastgehouden mogen worden of moeten vragen voor toegang tot datgene waarvoor ze zo hard gewerkt hebben. Jess (Justins echtgenote Jessica Biel, red.) en ik sturen onze liefde en onze volledige steun voor Britney tijdens deze periode. We hopen dat de rechtbank en haar familie dit rechtzetten en haar laten leven zoals zij wil leven.”

Justin en Britney

Justin Timberlake en Britney Spears hebben natuurlijk een geschiedenis samen (never forget de volledige jeans-looks). In de documentaire Framing Britney Spears van The New York Times kwam die relatie uitvoerig aan bod. Daarbij werd ook duidelijk dat Justin na hun breuk de schuld volledig afschoof op de zangeres. Dit zorgde ervoor dat Britney’s imago een flinke deuk kreeg.

Nadat de documentaire verscheen, excuseerde Justin Timberlake zich al uitvoerig tegenover Britney. Hij deed dat toen in een post op Instagram. “Het spijt me verschrikkelijk dat bepaalde dingen die ik heb gedaan voor problemen hebben gezorgd”, schreef hij. “Momenten waarop ik voor m’n beurt heb gesproken of waarop ik me niet heb uitgesproken over dingen wanneer ik dat eigenlijk wel had moeten doen. Ik begrijp dat ik op die en andere momenten tekortgeschoten heb, en dat ik geprofiteerd heb van een systeem dat vrouwenhaat en racisme goedkeurt.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…