Left Right
scrollTop top

Britney Spears is geen voorstander van nieuwe documentaire ‘Britney vs Spears’ op Netflix


Britney Spears
© Bron: Dennis Van Tine/STAR MAX/IPx/Isopix

Netflix lanceerde zonet de trailer en poster voor hun nieuwe aankomende documentaire Britney vs Spears, die op 28 september uitkomt. De docu gaat over de 13-jarige strijd tegen de curatele van de wereldberoemde popster. Maar Britney Spears (39) zelf heeft daar nooit toestemming voor gegeven.

Filmmaker Erin Lee Carr, die de documentaire regisseerde, zei in een interview met de Los Angeles Times op woensdag 22 september dat ze meermaals heeft geprobeerd om Britney Spears te pakken te krijgen voor het project. “Ik heb altijd gehoopt, gedroomd, gewenst en gebeden”, zei ze. “Ik heb meermaals geprobeerd om met haar contact op te nemen, maar wist ergens wel dat het onwaarschijnlijk was dat dat ooit zou lukken.”

Carr zei dat ze de zangeres zelfs een brief heeft gestuurd. “Ik denk dat ze zich momenteel vooral concentreert op haar nieuwe liefde”, voegde ze toe. Spears verloofde zich onlangs met haar oude vriend Sam Asghari, met wie ze al vijf jaar een relatie heeft.

Zonder toestemming

“Dit is gewoon weer een ongeautoriseerde documentaire zonder haar toestemming of deelname”, vertelde een bron exclusief aan Page Six op woensdag 22 september.

Het is algemeen bekend dat Spears geen fan is van het feit dat de meest traumatische momenten uit haar leven worden nagespeeld op het witte doek. Zo bleek ook nadat de hartverscheurende FX/New York Times documentaire Framing Britney Spears uitkwam in februari.

Veel emoties

“Britney heeft ervoor gekozen om er niet naar te kijken, omdat ze het hele gedoe rond het conservatorschap beu is”, vertelde een bron aan Page Six vlak na de première. Maar na een paar dagen bleek dat Spears uiteindelijk toch een paar scènes had gezien.

“Er zijn delen van de film die voor haar te emotioneel waren om naar te kijken. Zoals de scènes die de moeilijkste tijden van haar leven beschrijven, het meedogenloze mediacircus en de harde focus op haar als jonge moeder”, zei een insider aan Page Six. “Maar ze voelt wel voor het eerst in al die jaren dat de mensen nu aan haar kant staan.”

Carr vertelde aan de LA Times dat ze hierdoor de creatieve beslissing heeft genomen om niet dezelfde beelden te gebruiken als in docu Framing Britney Spears, omdat de popster die zo traumatiserend vond. “De incidenten die in 2007 plaatsvonden tijdens één van de afleveringen in het ziekenhuis, ga je nooit zien bijvoorbeeld”, zei de filmmaker.

Nog niet gedaan

Op dit moment vecht Britney Spears nog altijd tegen haar curatele. Haar advocaat, Mathew Rosengart, diende woensdag nog nieuwe rechtbankdocumenten in. Daarin legt hij aan de rechtbank uit waarom Britney’s vader, Jamie Spears, per direct moet worden geschrapt als haar conservator. De volgende hoorzitting in deze zaak is gepland op 29 september. De dag na de première van de Netflix documentaire.

Bekijk hieronder de trailer voor de nieuwe documentaire Britney vs Spears van Netflix


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…