Britney Spears’ zus Jamie Lynn is nu beheerder van haar fortuin

Sinds haar mental breakdown in 2007 is Britney de controle over haar bezittingen kwijt. De zangeres leeft sindsdien onder conservatorschap. Dat betekent dat ze zelf geen beslissingen kan maken over haar carrière en haar geld. Haar geld werd zo al jarenlang beheerd door rechter Andrew Wallet en Jodi Montgomery, maar nu zou het in handen zijn van Britneys zusje Jamie Lynn.

Er was de laatste maanden heel wat te doen rond Britney Spears en haar conservatorschap. Fans van de zangeres riepen via de hashtag #FreeBritney op sociale media op om Britney te bevrijden van haar voogden en dat lijkt nu deels zo te zijn.

Conservatorschap

https://twitter.com/ObjetivoBArmy/status/1297305230644740098?s=20

Je herinnert je waarschijnlijk nog wel de beelden van Britneys notoire breakdown. In 2007 werd het Britney allemaal te veel. De zangeres schoor haar hoofd kaal en ging paparazzi te lijf met een paraplu. De beelden gingen de wereld rond en Britney ging daarna ook in opname. Daar werd beslist dat de zangeres niet langer zelf kon instaan voor de beslissingen in haar leven. Conservators kregen zo de macht over het leven en het verzamelde fortuin van Britney Spears.

Op dit moment worden de keuzes van de zangeres gemaakt door de rechter Andrew Wallet en Jodi Montgomery. Aanvankelijk was Britneys vader Jamie Spears samen met Wallet de conservator van Britney, maar nadat hij in september vorig jaar werd aangeklaagd voor de mishandeling van zijn kleinkind werd hij vervangen door Montgomery. Tijdens een nieuwe rechtszaak eerder deze maand werd beslist dat Britney nog steeds niet in staat zou zijn om zelf over haar leven te beslissen. Dus blijft ze onder voogdij van haar vader. Maar, zo leren we nu, die heeft geen controle over haar fortuin.

Jamie Lynn Spears

Het geld van Britney zit al jaren in een fonds, het SJB Revocable Trust. Dat werd in 2004, nog voor de breakdown dus, opgericht door Britney zelf om ervoor te zorgen dat haar fortuin beschermd bleef en dat een deel ervan naar haar kinderen kon gaan. Dat fonds bestaat nu nog steeds en was deel van het voogdijschap.

Maar sinds 2018 is dat fonds niet meer in handen van de oorspronkelijke voogden van Britney, Andrew Wallet en haar vader Jamie Spears. Zij draagden het fonds over aan Jamie Lynn Spears, de jongere zus van Britney. Zij benadrukte toen dat ze ervoor zal zorgen dat het geld bij Sean en Jayden, de zonen van Britney zou belanden, moest er iets gebeuren met Britney.

Meer
Lees meer...