Left Right
scrollTop top

BTS breekt opnieuw eigen record voor meeste betalende kijkers bij livestream concert


BTS
© NBC via AP (Isopix)

De Koreaanse band BTS mag opnieuw een record aan z’n waslijst toevoegen. De groep wist tijdens de online concerten ‘Sowoozoo’ de afgelopen dagen maar liefst 1,33 miljoen betalende kijkers te trekken. En dat is opnieuw een wereldrecord waarmee ze hun eigen record nog wat scherper stellen.

Op zondag 13 juni en maandag 14 juni hield de Koreaanse band BTS een livestreamconcert. De groep viert elk jaar de verjaardag van zijn debuut op 13 juni 2013. Naar jaarlijkse gewoonte doen ze dat met een concert in hun thuisbasis, Seoul in Zuid-Korea. Maar omdat concerten nog steeds niet live kunnen doorgaan, ging het verjaardagsconcert dit jaar online door en daarbij kon het een recordaantal kijkers trekken.

‘Sowoozoo’

De naam van het concert dit jaar was ‘Sowoozoo’ en dat is niet helemaal random gekozen. ‘Sowoozoo’ is namelijk de romanisering van het Koreaanse woord 소우주, dat mikrokosmos betekent. Het nummer Mikrokosmos van BTS was tijdens de laatste wereldtournee van de groep de afsluiter. Daardoor is het ook het laatste nummer dat ze live brachten voor de coronapandemie ervoor zorgde dat ze niet meer konden optreden voor een livepubliek.

Het woord werd ook geschreven met twee liggende achten in plaats van de oo’s. Op die manier was dat een verwijzing naar de achtste verjaardag van de groep en het oneindigheidsteken.

1,33 miljoen betalende kijkers

Voor de twee dagen van het concert werden in totaal 1,33 miljoen tickets verkocht aan fans uit 195 verschillende landen. Een ticket kostte 46,10 dollar (zo’n 38 euro) voor één show, voor een ticket voor de twee shows betaalde je 83,70 dollar (zo’n 69 euro). Met één ticket kon je telkens op twee verschillende schermen tegelijk kijken, waardoor heel wat fans hun ticket deelden met vrienden. Daarnaast zijn er ook heel wat fans die probeerden mee te volgen via illegale streams, waardoor het aantal kijkers wellicht nog een heel stuk hoger lag.

Met 1,33 miljoen betalende kijkers breekt BTS het wereldrecord voor meeste betalende kijkers voor een online concert dat al op hun naam stond. Door de nieuwe nummer één heeft BTS daar nu ook de volledige top drie in handen. BANG BANG CON: THE LIVE, het vorige verjaardagsconcert van BTS, wist in 2020 756.000 kijkers te trekken, bij MAP OF THE SOUL: ON:E waren dat er al 993.000. En nu is de Koreaanse boysband dus ook de eerste die meer dan een miljoen tickets kan verkopen voor een online concert.

Na de tweede dag van het online concert kondigde BTS ook aan dat ze op vrijdag 9 juli een minialbum uitbrengen met daarop een nieuwe single.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…