Left Right
scrollTop top

Burgemeesters Boom en Rumst blijven ook na overleg vergunning voor Tomorrowland weigeren


Tomorrowland 2014
© Isopix

Het overleg met de burgemeesters van Boom en Rumst op het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) over Tomorrowland heeft voorlopig niets opgeleverd. Zij blijven weigeren om het muziekfestival een vergunning te geven.

Festivalliefhebbers kregen enkele weken geleden goed nieuws van het Overlegcomité. Vanaf 13 augustus kunnen er namelijk festivals plaatsvinden met maximum 75.000 bezoekers. Dat leek goed nieuws voor onder andere Tomorrowland dat eerder al beslist had om de editie van 2021 uit te stellen naar het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september.

Overleg

De burgemeesters van Boom en Rumst, Jeroen Baert (N-VA) en Jurgen Callaerts (N-VA), beslisten vorige week echter om Tomorrowland voor deze zomer geen vergunning te geven. Zij zien meerdere redenen om de aanvraag van het dancefestival te weigeren. Zo is er nog steeds geen ministerieel besluit rond evenementen tot 75.000 personen. Ook mogen coronacertificaten aan de ingang niet door private firma’s gecontroleerd worden, waardoor de politie die taak moet uitvoeren.

In de hoop tot een oplossing te komen nodigde Vlaams minister-president Jan Jambon de burgemeesters maandag uit op zijn kabinet. Daar waren ook Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld), federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Antwerps gouverneur Cahthy Berx aanwezig.

“Constructief gesprek”

Achteraf sprak de woordvoerder van het kabinet van Jambon volgens VRT NWS van een “constructief gesprek”. Toch konden zij beide burgemeesters niet van gedacht doen veranderen. “De context is op dit moment niet van aard om de burgemeesters te laten terugkomen op hun eerdere weigering”, klinkt het. Volgens De Morgen baart naast de eerdere bezorgdheden vooral de epidemiologische context hen zorgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…