Left Right
scrollTop top

Cardi B denkt na over een carrière in de politiek, want ze “houdt van de overheid”


Cardi B politiek
© Twitter/@iamcardib

Heel wat bekende mensen maken op een bepaald punt in hun leven de overstap naar de politiek. Dat zou bij rapper Cardi B ook wel eens het geval kunnen zijn. De wereldster liet via Twitter aan de wereld weten dat ze een carrière in de politiek wel zou zien zitten.

Rapper Cardi B is heel wat. En binnenkort zou ze daar wel eens ‘politica’ aan kunnen toevoegen. Die gedachte speelt tenminste door haar hoofd. De Amerikaanse liet op Twitter vallen dat een carrière in de politiek wel iets voor haar zou zijn.

“Ik hou van de overheid”

“Ik denk dat ik een politica wil zijn”, schrijft ze. En daar heeft ze een goede reden voor: “Ik hou van de overheid, ook al ga ik niet akkoord met de regering.”

Het is helemaal geen geheim dat Cardi B geen fan is van de Amerikaanse president Donald Trump. Vorig jaar verscheen ze al in de campagnevideo van Bernie Sanders en op Instagram deelde de rapper een video van een huilende Iraanse man. Zijn boodschap voor de Verenigde Staten? “We houden van Amerikanen, maar we haten jullie president.”

De video verscheen na de dodelijke luchtaanval van de Amerikanen op de Iraakse hoofdstad Bagdad. Daarbij kwam de Iraanse generaal Qassem Soleimani om het leven. De video kreeg het bijschrift (in gebrekkig Engels): “De stem van Iraniërs. Zij zijn geen terroristen. Trump wel.”

View this post on Instagram

Voice of Iranians.They not terrorist.Trump is .

A post shared by Cardib (@iamcardib) on

“Ik zal er een andere keer over praten”

Na nog een uitleg over de nood aan mensen en vaderlandsliefde, bedacht Cardi B dat ze niet genoeg zou hebben met de 280 karakters in een tweet. Al snel volgde ook een oplossing daarvoor. “Ik zal veel uit te leggen hebben, dus zal ik een video of een live moeten maken, waarin ik erover praat”, schrijft ze.

Op die video zullen fans nog even moeten wachten, want daar kruipt wat tijd in. “Dus ik zal later terugkomen op m’n twee vorige tweets. Ik zal er een andere keer over praten.”

Terug naar school

Dat er nog wat werk aan de winkel is voor die politieke carrière écht van start kan gaan, dat beseft Belcalis Marlenis Almánzar (de echte naam van Cardi B) zelf ook. “Ik heb het gevoel dat als ik terug naar school zou gaan en zou opletten, ik een deel van het Congres zou kunnen worden”, staat er op Twitter te lezen.

Het Amerikaanse Congres is het overheidsorgaan dat bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. “Ik heb deadass zo veel ideeën die ergens op slaan”, verdedigt ze haar keuze. “Ik heb gewoon een paar jaar school nodig en ik kan de boel opschudden.”

Degelijke, goed onderbouwde commentaren

Niet iedereen gaat akkoord met haar ideeën (en haar schrijfstijl). Mindy Robinson, een Amerikaanse actrice en duidelijke fan van Donald Trump, is daar één van. Ze verbeterde de taalfouten in Cardi’s tweet en deelde een foto daarvan met haar volgers. “Je zal meer school nodig hebben dan dat”, schreef ze erbij.

Uiteraard lieten Cardi B en haar fans het daar niet bij. De rapper zocht “bezwarende” foto’s van Robinson en deelde die met haar volgers. De foto’s waren – obviously – voorzien van degelijke, goed onderbouwde commentaren. “Je lippen zijn grauw en je hebt er amper”, is een mooi voorbeeld daarvan.

Racisme en analfabetisme

Fans van Cardi B bestookten Robinson met privéberichten, waarin ze de actrice bedreigden. Die vond ze niet zo indrukwekkend, want ze waren “besprenkeld met racisme en ongetemd analfabetisme”.

De ruzie is nog niet bijgelegd en is volledig te volgen via Twitter. Bedankt daarvoor!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899