Verzoening in ‘Chateau Meiland’? Ontslagen Nadège mag opnieuw komen helpen

Iedereen herinnert zich nog wel het drama tussen Nadège en de familie Meiland. De Franse huishoudster werd ontslagen toen de familie het kasteel verliet en terugtrok naar Nederland. Gevolg: Nadège was er kapot van en had niets dan slechts te vertellen over de familie. Nu lijken de gemoederen tussen beide partijen enigszins bedaard. Zo keert Nadège dan toch terug om een handje toe te steken. Hoe loopt dat af? We zien het in Chateau Meiland op dinsdag 20 oktober om 20.35 uur op VIJF.

VIJF

Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis komt Nadège na maanden van isolatie een dagje werken op het chateau, tot groot plezier van de Meilandjes. “Ze verveelt zich natuurlijk dood in haar appartement thuis”, klinkt het bij de Nederlandse familie.

De problemen stapelen zich op bij de verbouwingen van de gîte aan het chateau in Chateau Meiland, maar sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren. De verbouwingen aan het kleine huisje naast het chateau gaan gewoon door. Maar omdat de ramen te klein zijn, moeten de Meilandjes zelf grote plafondplaten naar boven zeulen. En dat gaat gepaard met de nodige overdrijvingen, ruzies, geroep en getier. “Waarom duurt het zo lang!”, roept Martien alvast in de preview.

(Chateau Meiland onder vuur na “racistisch” lampje.)

Betaald tot 13 uur

Er is al veel te doen geweest rond het vertrek van Nadège bij de familie Meiland. Volgens vader Martien wou de Franse huishoudster op een bepaald moment haar contract niet langer respecteren. “Ik kan net zo goed om 12 uur weggaan”, klinkt het. “Maar ja, ze krijgt betaald tot 13 uur. Dan denk ik: ‘Gadver.’ Dan, moet ik of Erica zeggen: ‘Nee, meid, je moet blijven, want je moet nog een uur werken voor dat geld.’ Dat is al vervelend om dat tegen zo’n vrouw te moeten doen.”

Om meer moeilijkheden te voorkomen, zou Martien Meiland tegen Nadège gezegd hebben dat ze wel thuis kon blijven en gewoon doorbetaald zou krijgen. Martien: “Ze zei op een gegeven moment zelf ook: ‘Ik heb hier een contract en daar staat in dat ik voor het ontbijt ben en het schoonmaken van de kamers, dus ik hoef eigenlijk helemaal geen vloeren in de was te zetten.’ Nou, dan krijg je weer zo’n meningsverschil. Dan denk ik: daar heb ik helemaal geen zin in.”

Omslag tijdens coronacrisis

VIJF

Martien Meiland snapt dan ook niet dat het zo gelopen is, omdat de huishoudster volgens hem in het begin juist alles aanpakte. Toen de coronacrisis toesloeg, sloeg het om, legt Martien uit. “Wij waren misschien toch te makkelijk. Je bent natuurlijk werkgever en werknemer en dat was een beetje kwijtgeraakt. Zij was natuurlijk helemaal family voor ons, maar dat kan natuurlijk niet.”

Antidepressiva

Voor Nadège was het ontslag een zware klap. Aan het Nederlandse tijdschrift Privé vertelde ze daar een paar dagen geleden nog over: “Het ging even niet lekker met mij. Ik was onder behandeling van een arts, die me zelfs antidepressiva voorschreef. We zijn nu vijf maanden verder en ik kan zeggen dat alles weer oké is.”

Nadège zou ook een aantal nieuwe jobs gevonden hebben.

Meer
Lees meer...