‘Chicken Run: Dawn of the Nugget’ is vanaf nu te zien op Netflix

Het is zover! Vanaf vandaag kunnen fans van Chicken Run op Netflix terecht voor de sequel Chicken Run: Dawn of the Nugget. Fans moesten er gigantisch lang op wachten, want de originele film kwam al meer dan twintig jaar geleden uit.

De meest populaire stop-motionfilm Chicken Run heeft eindelijk een vervolg gekregen. De originele film dateert van 2000 en is voor velen pure nostalgie geworden. Het concept komt van Aardman, een productiemaatschappij die bekendstaat om zijn vele populaire stop-motionprojecten, zoals Wallace & Gromit en Shaun Het Schaap.

Chicken Run

De eerste film volgt de kippen van een kippenboerderij. Wanneer hun eigenaar op een dag beslist om enkele kippen in een pan te gooien, breekt er chaos uit. Alle kippen proberen te vluchten, maar dat loopt moeilijker dan verwacht. Tot op vandaag is Chicken Run een groot succes.

Het is dan ook verrassend dat het tot 2023 duurde vooraleer de film een sequel kreeg. Die is er nu eindelijk in de vorm van Chicken Run: Dawn of the Nugget. Daarin zien we hoe de ontsnapte kippen een nieuw leven proberen leiden op een eiland, ver weg van alle mensen. Hoewel dat in eerste instantie een goed idee lijkt, lijken toch niet alle gevaren geweken.

Cast

In de Engelse stemmencast maken onder andere Zachary Levi (Shazam! Fury of the Gods), Bella Ramsey (The Last of Us), Thandiwe Newton (Westworld) en Lynn Ferguson hun opwachting. In tegenstelling tot de eerste film, is er nu geen Vlaamse stemmencast. We zullen deze keer dus geen verschillende Vlaamse dialecten te horen krijgen tijdens de film. Een Nederlandse stemmencast is wel aanwezig.

(Her)bekijk de trailer van Chicken Run: Dawn of the Nugget hier:

Liever een serie? Bekijk hier onze 50 favoriete series op Netflix.

Meer
Lees meer...