Christian Eriksen maakt comebacksprookje compleet met driejarig contract bij Manchester United

Exact 1 jaar, 1 maand en 3 dagen nadat zijn voetbalcarrière voorbij leek door een hartstilstand op het veld, staat Christian Eriksen helemaal terug aan de top. De 30-jarige Deense middenvelder tekende vandaag namelijk een driejarig contract bij Manchester United.

Op 12 juni 2021 zorgde Christian Eriksen voor opschudding bij heel wat voetbalfans. De Deense sterspeler stortte toen in de 42ste minuut van de openingswedstrijd van zijn land op het EK tegen Finland in elkaar. Dankzij het snelle ingrijpen van zijn ploegmaats en de aanwezige medische staf kon Eriksen gereanimeerd worden. Later kreeg de speler in het ziekenhuis succesvol een inwendige defibrillator ingepland.

Comeback in Premier League bij Brentford

Lang duurde het niet voor Eriksen liet weten dat hij hoopte om zijn voetbalcarrière voort te kunnen zetten. Een terugkeer naar zijn oude club Inter uit de Serie A was wel meteen uitgesloten. De Italiaanse wetgeving verbiedt namelijk topsport voor wie een inwendige defibrillator heeft.

Uiteindelijk bood de Engelse middenmoter Brentford een oplossing. Zij gaven Eriksen een contract voor een half seizoen. Daarin zou hij 11 wedstrijden spelen, 1 keer scoren en 4 assists geven.

Manchester United

Dat bleek uiteindelijk voldoende om interesse op te wekken van Manchester United. Zij onderhandelen al even met de transfervrije Deen om hun middenveld te versterken. Tien dagen geleden werd een principeakkoord bereikt tussen alle partijen en nu zijn de handtekeningen gezet.

“Manchester United is een speciale club en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik heb in het verleden al het voorrecht gehad om vaak op Old Trafford te spelen. Maar om dat in het rode shirt van United zelf te doen, zal een geweldig gevoel zijn”, reageerde Eriksen op de website van zijn nieuwe club. De Deen speelde voor zijn tijd bij Inter 6,5 seizoenen bij Tottenham en heeft zo al 237 wedstrijden in de Premier League op zijn conto staan.

Bekijk hier de aankondiging van Manchester United over de komst van Christian Eriksen:

Meer
Lees meer...