Coregasme: fitfluencers biechten op dat ze orgasmes krijgen tijdens hun work-out

Verschillende fitfluencers vertellen nu op TikTok dat ze wel eens een orgasme krijgen tijdens het sporten, ook wel een coregasme genoemd. Ongeveer de helft van de vrouwen maakt het wel eens mee, maar hoe gaat dat nu in zijn werk zo’n coregasme?

De eerste ondervinding van een coregasme dateert uit 1953. Maar volgens een recentere studie van Indiana University voor het magazine Sexual and Relationship Therapy blijkt dat ongeveer de helft van de vrouwen al eens een orgasme kreeg tijdens hun work-out. Uit diezelfde studie blijkt dat een kwart van die vrouwen het voornamelijk ervaart tijdens het gewichtheffen. Bij een vijfde van de vrouwen die al een coregasme kreeg, gebeurde het dan weer tijdens de yoga. Ook tijdens het fietsen, lopen of zelfs wandelen kan je eentje krijgen. Verschillende fitfluencers op TikTok geven nu toe dat ook zij soms eens een orgasme krijgen tijdens het sporten, maar dat is niet hetzelfde als een gewoon orgasme na de seks of zelfbevrediging.

Ook voor mannen

Tijdens oefeningen als crunches en sit-ups gebruik je niet enkel je buikspieren, of core, maar ook je bekkenbodemspieren en raak je jouw zenuw nervus pendulus. Daardoor krijg je een tintelend gevoel in je onderbuik dat zich verspreidt naar je onderlichaam. Je kan het vergelijken met een vaginaal orgasme, maar dan net wat minder intens. Daarom heb je ook dat gebruikelijk kloppend gevoel in je clitoris niet tijdens een coregasme.

Ook mannen kunnen een orgasme krijgen tijdens het sporten, maar het komt minder vaak voor dan bij vrouwen. Ongeveer acht procent van de mannen heeft het wel eens meegemaakt. Voor hen valt het te vergelijken met een prostaatorgasme, wat juist intenser is en langer duurt dan een penisorgasme. 

Hoe moet je er mee omgaan?

Het kan ongemakkelijk zijn om in het openbaar een orgasme te krijgen, maar je kan het niet afleren. De enige manier om een coregasme te voorkomen, is door de oefening waardoor je plezier ervaart niet meer of minder intens uit te voeren. Als je er helemaal geen probleem mee hebt en je de orgasmes wilt stimuleren, kan dat op verschillende manieren. Je moet in de eerste plaats zeer intens trainen want het orgasme komt niet bij je vijfde sit-up, maar eerder bij je vijftigste.

Volgens Herbenick, de auteur van het boek The Coregasme Workout, is het ook aangeraden om je work-out te starten met twintig minuten cardio vooraleer je aan de buikspieroefeningen begint. Ten slotte moet je je ook echt focussen op de work-out en niet zozeer op seksuele fantasieën. Nu weet je wat te doen om je volgende work-out een pak leuker te maken.

@gabriellauhlemann 😬 #gymtok #foryoupage #fyp #viral #pourtoi #gym #mauritius #mauritius🇲🇺 ♬ PGROOVE CHALLENGE PJ DANCE CREATOR – MR. OH MY GAWD 😎
Meer
Lees meer...