Coronacijfers: Dalingen zetten zich verder, minder dan 200 patiënten op intensieve zorgen

De coronacijfers in ons land blijven nog steeds de goede richting uitgaan. Zo zijn er nu voor het eerst sinds oktober minder dan 200 bedden op de afdelingen intensieve zorgen ingenomen door coronapatiënten. Ook het aantal nieuwe besmettingen blijft fors dalen.

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land blijven dalen. Daarbij ligt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag nu op 433. Dat is al voor de derde dag op rij een daling met 44 procent.

Gemiddeld 433 nieuwe besmettingen per dag (-44 procent)

In de week van 13 tot en met 19 juni werden in België dagelijks gemiddeld 433 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is, net zoals gisteren en eergisteren, 44 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 38.600 coronatesten afgenomen in ons land. Dat is 3 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt verder af. Deze ligt nu op 1,5 procent en daarmee 0,9 procent lager dan in de vorige periode.

Gemiddeld 29 ziekenhuisopnames per dag (-36 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een sterke daling te zien. Het cijfer daalt met maar liefst 36 procent naar gemiddeld 29 opnames per dag. Gisteren ging het hier ook al om een daling met 35 procent naar gemiddeld 31,7 per dag.

Er lagen gisteren 450 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Op weekbasis gaat het hier om een daling met 31 procent vergeleken bij de vorige periode. 184 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Voor de eerste keer sinds 6 oktober zijn er op intensieve zorgen minder dan 200 bedden ingenomen door coronapatiënten. 112 mensen moeten kunstmatig beademd worden, dat is een daling met 24 procent.

Gemiddeld 6 overlijdens per dag (-19 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 6 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 19 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 25.144 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 6.404.876 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 69,4 procent van de bevolking ouder dan 18 en 55,6 procent van de volledige bevolking. 3.556.982 mensen kregen ook al hun tweede dosis en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 31,1 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich nog steeds inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Meer
Lees meer...