185 nieuwe coronabesmettingen in België: teller op 1.243

185 nieuwe besmettingen met het coronavirus in België
epa

Er zijn de afgelopen 24 uur 185 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in ons land. Het gaat om 106 patiënten in Vlaanderen, 33 in Wallonië en 38 in Brussel. Van acht mensen is niet geweten waar ze wonen. In totaal is er nu al sprake van 1.243 coronabesmettingen in België. Er zijn intussen ook al tien mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De meesten van hen waren hoogbejaard.

“Het getal blijft een beetje stabiel de voorbije dagen”, zegt viroloog Steven Van Gucht tijdens een persconferentie.

“Dit is wel een onderschatting, want niet iedereen wordt getest. We denken dat er nog heel wat besmettingen zijn, die we niet kunnen detecteren omdat de symptomen ofwel te mild zijn, omdat de personen niet worden getest ofwel omdat de personen geen symptomen vertonen. We kunnen op dit ogenblik dus geen cijfer plakken op het vermoedelijk totaal aantal besmettingen.”

(Frankrijk in lockdown, straks België ook?)

14 mensen ontslagen uit ziekenhuis

In de leeftijdscategorie 40 tot 49 jaar werd het hoogste aantal besmettingen vastgesteld. In totaal werden er in ons land 361 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er 109 meer op één dag tijd. 79 personen liggen op de afdeling intensieve zorgen, dat zijn er 26 meer dan gisteren. 51 van hen moeten worden beademd, dat is een stijging met 20. Ook werden 14 Belgische coronapatiënten ondertussen al ontslagen uit het ziekenhuis.

(Wat we nog kunnen leren van Zuid-Korea over het coronavirus.)

Gesponsorde artikelen