Left Right
scrollTop top

Coronavirus: cijfers stijgen opnieuw, maar lichter dan afgelopen dagen


Coronavirus
© EPA

Het gemiddeld aantal besmettingen is nu al voor de zeventiende dag op rij gestegen. De stijging is vandaag wel lichter dan de afgelopen dagen. Op dit moment worden er dagelijks gemiddeld 215,6 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld.

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft verder toenemen. Zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Gemiddeld 215,6 nieuwe besmettingen per dag

Er werden in de afgelopen periode van zeven dagen, van 15 tot 21 juli, dagelijks gemiddeld 215,6 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat cijfer ligt 63 procent hoger dan in de voorgaande periode van zeven dagen. Het cijfer ligt nu al voor de tweede dag op rij boven de kaap van 200.

Gisteren lag het aantal nieuwe besmettingen iets hoger dan vandaag. Toen werden er dagelijks gemiddeld 221 nieuwe besmettingen met het virus vastgesteld, maar dat betekent niet dat het aantal nieuwe besmettingen afneemt, want vergeleken bij de laatste periode van zeven dagen, is er wel degelijk een stijging van 63 procent. Het totale aantal besmettingen in ons land ligt nu op 65.199.

Maandag 20 juli: 426 nieuwe besmettingen

Maandag 20 juli werden er in totaal 426 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het was al een tijdje duidelijk dat het maandag om een recordaantal nieuwe besmettingen ging, maar nu is het cijfer eindelijk definitief en dus vastgelegd op 426. Het is geleden van 8 mei dat dat cijfer zo hoog lag.

Ook het aantal ziekenhuisopnames per dag stijgt verder en ligt nu op 12,1 per dag. Het reproductiecijfer in ons land blijft relatief stabiel en lag op maandag 20 juli (de meest recente cijfers) op 1,32. Dat houdt in dat één besmette persoon gemiddeld 1,32 personen besmet met het virus. Het gaat daarbij om een schatting met een betrouwbaarheidsinterval tussen 1,08 en 1,6.

Het gemiddeld aantal overlijdens per dag stijgt ook licht, van 2,1 in de vorige periode van zeven dagen, naar 2,6 in de periode van 15 tot 20 juli. In totaal overleden in ons land nu 9.817 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

Mondmaskers

Vanaf vandaag gaat een nieuwe fase van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarbij wordt het dragen van een mondmasker uitgebreid naar verschillende andere openbare plaatsen. Het gaat om overdekte publieke ruimtes, maar ook om straten waar het druk kan zijn.

Elke gemeente heeft die plaatsen opgesteld, dus kan je op de website van je gemeente vinden waar het dragen van een mondmasker nu verplicht is. Vanaf vandaag moet je ook je gegevens achterlaten in horecazaken, waar je vanaf nu ook een mondmasker moet dragen als je niet aan je tafel zit. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update