Coronavirus: alle indicatoren blijven dalen

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft verder dalen. Tussen 20 en 26 augustus raakten dagelijks gemiddeld 437 mensen besmet. Dat is 15 procent minder dan tijdens de zeven dagen daarvoor. Ook het aantal nieuwe sterfgevallen daalt verder.

De laatste volledige, betrouwbare cijfers over het aantal dagelijkse nieuwe coronabesmettingen dateren van woensdag 26 augustus. Toen waren er 512 bevestigde positieve gevallen. In totaal zijn er in België nu al 84.599 besmettingen vastgesteld. Daarmee staat België volgens de John Hopkins universiteit wereldwijd op een 37ste plaats.

De aanhoudende dalende trend is op zich goed nieuws, al gaat die wel trager dan de experts hadden gehoopt. Het Crisiscentrum had bij monde van viroloog Steven Van Gucht recent nog gezegd dat ze hoopten dat het aantal gemiddelde dagelijkse besmettingen op 1 september op 100 zou liggen. Dan openen de scholen namelijk en dus zit de schrik erin dat dit voor nieuwe uitbraken kan zorgen. Die doelstelling lijkt nu al lang niet meer realistisch.

Doden en hospitalisaties

Ook het aantal gemiddelde nieuwe sterfgevallen per dag daalt verder. In diezelfde periode van 20 tot en met 26 augustus stierven dagelijks gemiddeld 4,1 mensen aan de gevolgen van Covid-19. Dat is een daling met 57 procent in vergelijking met de week ervoor..

De voorbije week zijn gemiddeld 15 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. De week ervoor waren dat er nog dagelijks gemiddeld 26. Ook die dalende trend zet zich dus voort.

Meer
Lees meer...