Eerste coronabesmettingen bij ‘Spring Breakers’ vastgesteld: vrees voor verschillende besmettingshaarden in VS

Eerste Amerikaanse 'Spring Breakers' besmet met coronavirus
EPA

Een aantal Amerikaanse studenten, die vorige week tegen beter weten in gingen feesten op stranden in Florida tijdens hun ‘Spring Break’, hebben positief getest op het coronavirus. Twee universiteiten hebben het in totaal over vijftien vastgestelde besmettingen. Dat meldt de Amerikaanse krant Tampa Bay Times.

Bij vijf studenten van de Unversity of Tampa werd een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Volgens de universiteit zijn ze alle vijf op ‘Spring Break’-vakantie geweest. Hoeveel studiegenoten er met hen op vakantie waren, is niet geweten. Tot nu toe werd er niemand in het ziekenhuis opgenomen, vier van de vijf studenten zitten in isolatie op de campus. Op de University of Florida, waar zo’n 56.000 studenten school lopen, werden al tien besmettingen vastgesteld.

(“Olympische Spelen worden uitgesteld, waarschijnlijk tot 2021”.)

Overheidsadvies genegeerd

De Amerikaanse overheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) stuurde vorige week nog het advies uit om niet met meer dan negen personen bij elkaar te komen. Daar gaven duizenden studenten echter geen gehoor aan. De stranden, bars en dancings in Miami en andere steden in Florida werden overstelpt met vierende tieners en twintigers. In bepaalde regio’s werd een vroeger sluitingsuur opgelegd voor horecagelegenheden, maar dat maakte blijkbaar amper indruk.

(Nieuwe domme ‘corona-challenge’ op TikTok: likken aan wc-brillen en deurklinken.)

Vrees voor besmettingshaarden

Vijftien besmettingen lijkt misschien weinig, maar het coronavirus is enorm besmettelijk. Zeker wanneer men dicht bij elkaar in de buurt zit, kan het gemakkelijk doorgegeven worden. Dat kan niet enkel rampzalige gevolgen hebben voor de gezondheid van de studenten zelfs, maar ook van die van de oudere en fysiek zwakkere mensen met wie ze in contact kwamen.

Tot nu toe werden enkel in Florida coronabesmettingen vastgesteld bij ‘Spring Breakers’. Het leeuwendeel van de deelnemers reisde echter vanuit andere Amerikaanse staten af naar de Sunshine State. Er wordt gevreesd voor besmettingshaarden in heel wat (oostelijke) regio’s van de Verenigde Staten.

(Nog genoeg toiletpapier in huis? Met deze tool weet je het meteen!)

Gesponsorde artikelen