Coronavirus: minder dan 120 ziekenhuisopnames per dag

De coronacijfers in ons land blijven de goede richting uitgaan. Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens dalen ongeveer even sterk, met respectievelijk 6 en 8 procent. Het aantal nieuwe besmettingen per dag daalt in vergelijking met de cijfers van vorige week, maar blijft ongeveer stabiel in vergelijking met die van gisteren.

Elke dag worden nu gemiddeld 119 Covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen. Da’s een daling met 6 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week. Toen sprak Sciensano over dagelijks gemiddeld 124 ziekenhuisopnames.

Gisteren zijn 137 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen beland. 120 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Dat zorgt voor een totaal van 1.625 Covid-patiënten in het ziekenhuis. 315 van hen liggen op afdelingen intensieve zorgen. 167 mensen hebben beademing nodig.

Overlijdens

Ook het aantal overlijdens daalt, tot gemiddeld iets minder dan 40 per dag (39,6 om precies te zijn). Dat aantal ligt 8 procent lager dan dat van vorige week. Toen overleden dagelijks gemiddeld 43 Belgen aan de gevolgen van Covid-19. De trieste teller staat nu al op 21.793.

Besmettingen

Elke dag krijgen nu gemiddeld 1.792 landgenoten te horen dat ze besmet zijn met het virus. In vergelijking met de cijfers van vorige week is dat een daling, met 18 procent. Belangrijk om weten is wel dat er ook 16 procent minder getest werd.

Maar het aantal nieuwe besmettingen is ongeveer stabiel gebleven in vergelijking met dat van gisteren. Het is zelfs gestegen. Gisteren sprak Sciensano namelijk over gemiddeld 1.786 nieuwe besmettingen per dag.

Vaccinaties

Volgens de meest recente cijfers zijn ondertussen iets meer dan 373.000 Belgen (373.160 om precies te zijn) voor het eerst gevaccineerd. Da’s een dikke 4 procent van de volwassen bevolking. Ruim 214.000 (precies 214.311) landgenoten zijn volledig gevaccineerd. 

Vandaag starten de vaccinaties in de gehandicaptenzorg. Het gaat om in totaal zo’n 49.000 mensen, zowel bewoners als personeel. De sector is tevreden, want nog elke dag overlijden mensen aan Covid-19 of raken uitbraken niet onder controle. Als er in een voorziening een nieuwe uitbraak vastgesteld wordt, wordt de vaccinatie daar uitgesteld.

Lees ook:

Vaccinaties uitgesteld door falend IT-systeem: uitnodigingen werden niet uitgestuurd

Meer
Lees meer...