Coronavirus: Na besmettingen stijgen nu ook ziekenhuisopnames opnieuw

Het gaat de foute kant uit met de coronacijfers in ons land. Het aantal nieuwe vastgestelde besmettingen blijft verder stijgen, tot gemiddeld 628 per dag. En nu is er ook een stijging te merken in het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames per dag. Het reproductiegetal zit dan ook opnieuw op 1,09, wat wil zeggen da de epidemie weer groeit.

In de periode van 28 juni tot en met 4 juli zijn in België gemiddeld 628 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is 78 procent meer dan de zeven dagen daarvoor. Het is ook een stuk meer dan de daggemiddelde van gisteren en eergisteren.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 64.500 coronatesten per dag afgenomen. Dat zijn er 47 procent meer dan een week ervoor. Amper 1,1 procent van die testen bleek positief, een heel lichte stijging in vergelijking met vorige week.

Ziekenhuisopnames

Er zijn gisteren 7 mensen opgenomen voor Covid-19. 22 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 250 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 6 minder dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 95 mensen met Covid-19. Dat zijn er 4 minder dan gisteren.

Tussen 2 juli en 8 juli zijn dagelijks gemiddeld 17,9 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met de week ervoor. Het is voor het eerst sinds lang dat dat gemiddelde opnieuw stijgt.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 3,3 per dag voor de periode van 28 juni tot en met 4 juli. Dat is 8 procent lager dan de week ervoor. In totaal stierven nu al 25.196 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 6 juli hadden in België al 7.487.772 mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 80,2 procent van de volwassen bevolking of 65 procent van de totale bevolking.

4.466.179 mensen kregen al een tweede dosis. Dat is 48,2 procent van de volwassen bevolking, ofwel 38,38 procent van de totale bevolking. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Meer
Lees meer...