Coronavirus: trends blijven dalen, meer aanwezigen toegestaan op evenementen

Tussen 22 en 28 augustus werd er in ons land dagelijks bij gemiddeld 431,1 mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Gisteren ging het nog om gemiddeld 430 nieuwe coronagevallen per dag. Op weekbasis daalt het aantal nieuwe besmettingen met 12 procent. De teller van het aantal Belgische coronabesmettingen staat momenteel op 85.236. Ook het aantal nieuwe overlijdens en hospitalisaties blijft dalen.

In diezelfde week stierven er per dag gemiddeld 4 mensen aan Covid-19. Dat is een daling met 44 procent tegenover de week voordien. De Belgische dodentol staat momenteel op 9.895. Tussen 22 en 28 augustus werden er dagelijks 17,4 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 37 procent ten opzicht van de week voordien.

(Premier Wilmès wil concept van sociale bubbels “herbekijken”.)

1 september

EPA

Vanaf vandaag worden verschillende versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. Zo zijn in theaters, concertzalen, sporthallen en bij andere indooractiviteiten opnieuw 200 personen toegelaten. Voor evenementen in openlucht wordt dat maximum aantal opgetrokken tot 400. Iedereen moet een mondmasker dragen en de afstandsregels moeten gerespecteerd worden. Ook op koffietafels na begrafenissen mogen voortaan tot 50 mensen aanwezig zijn. Daar moeten de regels gerespecteerd worden die ook in de horeca van kracht zijn.

(Vraag vanaf nu eindelijk je gratis railpass aan.)

Vandaag gaan ongeveer 1,2 miljoen kinderen en 170.000 leerkrachten en personeelsleden terug naar school. De klaslokalen moeten verlucht worden door de ramen en deuren open te zetten. In het kleuteronderwijs en het basisonderwijs moeten leerkrachten een mondmasker dragen. In het secundair onderwijs moeten zowel leerkrachten als leerlingen een mondmasker dragen.

Internationale koppels die niet getrouwd zijn, mogen vanaf 1 september weer de grens over steken als ze kunnen bewijzen dat ze een duurzame liefdesrelatie hebben.

(Vakbonden willen recht op onbereikbaarheid voor telewerkers.)

Meer
Lees meer...