Zuid-Koreaanse kookshow ‘Culinary Class Wars’ maakt deelnemers bekend

Netflix pakt volgende maand uit met de nieuwe Zuid-Koreaanse show Culinary Class Wars. Daarin zullen verschillende koks het tegen elkaar opnemen. Het gaat daarbij om zowel bekende sterrenchefs als onbekende chefs die een klein restaurant uitbaten of werken in een cafetaria. Netflix heeft nu de 100 deelnemers gelost.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de stroom van nieuwe Zuid-Koreaanse series die Netflix op ons afvuurt. Naast populaire fictiereeksen, zoals Squid GameSweet Home en The Glory, lanceerde Netflix in de laatste jaren ook al verschillende populaire spelprogramma’s. Denk zo maar aan Physical: 100The Devil’s PlanAgents of Mystery en The Influencer. Daar komt nu nog een reeks aan waarin alles in het teken zal staan van koken.

Culinary Class Wars

In de teaser voor Culinary Class Wars krijgen we al te zien dat de 100 deelnemers ingedeeld worden in twee groepen. De eerste bestaat uit de zogenaamde “Black Spoons“. In deze groep zitten de “hidden masters“, koks die werken in kleine restaurants en cafetaria’s of die koken voor celebrity’s. Zij nemen het op tegen de twintig “White Spoons“. Dit zijn gerenommeerde chefs, waaronder chefs van restaurants met Michelinsterren, winnaars van andere kookwedstrijden en andere bekende gezichten uit de kookwereld.

“In deze kookwedstrijd zullen de White Spoon-chefs, die heel wat te verliezen hebben, het opnemen tegen de Black Spoon-chefs, die eigenlijk niets te vrezen hebben”, vertelt coregisseur Kim Hak-min. “Met deze wereldwijde release op Netflix willen we de enorme diversiteit aan culinaire experten tonen die Korea rijk is”, gaat coregisseur Kim Eun-ji verder. “We selecteerden 100 deelnemers met unieke culinaire filosofieën. Zij representeren een uitgebreid aanbod aan keukens, waaronder naast de Koreaanse ook de Westerse, Chinese, Japanse en fusionkeukens.”

De jury van het programma wordt niet van de minste. Het gaat namelijk om niemand minder dan Paik Jong-won, de bekendste kok en culinaire mentor van Korea en Anh Sung-jae, de chef-kok van Mosu Seoul, dat het enige driesterrenrestaurant van Korea was.

White Spoons

Netflix heeft nu de deelnemers voor Culinary Class Wars gelost. Het gaat daarbij in de eerste plaats om alle 20 White Spoon-chefs, aka grote namen uit de Zuid-Koreaanse culinaire wereld. De eerste is tv-kok Choi Hyun-seok. Hij duikt geregeld op in Zuid-Koreaanse kookprogramma’s en heeft ook twee eigen restaurants: Choi en Central Reducer. De tweede deelnemer is Choi Kang-rok. Hij won het tweede seizoen van MasterChef Korea. Daarna presenteerde hij het programma Strongest Food Rock en werkte hij in verschillende restaurants. Ook heeft hij een account op YouTube waarop hij recepten deelt. Choi Kang-rok bracht ook al verschillende kookboeken uit.

De derde White Spoon-chef is Jeong Ji-seon. Zij is de eerste Zuid-Koreaanse sterrenchef met een Chinees restaurant en was ook al in verschillende kookprogramma’s te zien. Ook de volgende deelnemer is gespecialiseerd in de Chinese keuken. Het gaat om de Chinese grootmeester Yeo Gyeong-rae. De volgende chef is Fabrizio Ferrari, die in Korea bekendstaat als Italian Fabri, de naam van zijn YouTube-account. Zijn restaurant Al Porticciolo 84 in Lecco, Italië werd beloond met een Michelinster. De volgende White Spoon is Lee Young-sook, de winnares van het tweede seizoen van de kookwedstrijd Korean Food Battle. Oh Se-deuk is de volgende chef die zijn kans waagt in het programma. Hij is gespecialiseerd in de Franse keuken.

Belg

Park Jun-woo is de volgende deelnemer. Hij verhuisde toen hij 19 was naar België, waar hij tien jaar woonde. Nadien verhuisde hij terug naar Korea, waar hij tweede werd in het eerste seizoen van MasterChef Korea. Park Jun-woo zal in Culinary Class Wars wraak kunnen nemen, want ook Kim Seung-min, de winnaar van het eerste seizoen van MasterChef Korea zal in de reeks te zien zijn. De volgende deelnemer is Cho Eun-joo. Zij won verschillende grote kookwedstrijden. De volgende chef is ook een vrouw. Het gaat om Seonkyung Longest, die Restaurant Express won.

Nam Jeong-seok heeft de titel van “beste vegetarische gerecht van Korea” op zijn naam staan. Vervolgens zal ook Ahn Yu-seong deelnemen. Hij mag zich bij de zestien beste chefs van Korea rekenen. De volgende deelnemer Jang Ho-joon heeft dan weer de veelzeggende bijnaam “The King of Japanese Cuisine“. Choi Ji-hyung is de kleinzoon van een Noord-Koreaanse vluchteling en staat bekend voor zijn haute-cuisine-interpretaties van de traditionele Noord-Koreaanse keuken.

Sterrenchefs

Vervolgens komen we bij een reeks chefs met een Michelinster. De eerste is Kim Do-yun, van het sterrenrestaurant Yun Seoul – YUN. De volgende sterrenchef is Joseph Lidgerwood. Lidgerwood is afkomstig uit Australië, maar is nu de executive chef in het éénsterrenrestaurant Evett in Seoul. Hij stond daarnaast ook op de “2020 Michelin Young Chef of the year”-lijst. Hwang Jin-seon is de volgende sterrenchef. Zijn restaurant had tussen 2017 en 2019 één Michelinster. Het restaurant Bicena van Bang Ki-soo was in 2016 het eerste Zuid-Koreaanse restaurant dat een Michelinster kreeg.

Maar de internationaal meest bekende chef is waarschijnlijk Edward Lee. Hij is geboren in de Verenigde Staten en was al in verschillende Amerikaanse kookprogramma’s te zien, zoals Top Chef, The Mind of a Chef en Culinary Genius van Gordon Ramsay. Edward Lee werd ook gekozen als chef bij het bezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol aan het Witte Huis.

Black Spoons

Ook de 80 Black Spoons werden al kort voorgesteld. Zij worden niet bij naam genoemd, aangezien het gaat om onbekende chefs. Maar ze worden allemaal al kort omschreven. Daarbij zijn er al enkele opmerkelijke omschrijvingen.

Bij de Black Spoons zijn er zo onder andere Blue House-chef, Antarctic Chef, Celebrity Chef en Spaans model. Ook zitten er bij deze chefs 30 miljard won side dish CEO en 5 miljard won sushi chef. Er zijn ook twee hints naar Gordon Ramsey bij deze chefs. Het gaat om Ko Don Ramsey en Hell’s Kitchen. Net als de opmerkelijke omschrijvingen Dirty Korean en Meat Gangster. Ook opvallend is de omschrijving Golden Maknae. Dit is namelijk de bijnaam van Jung Kook van BTS, die al vaker liet weten dat hij een hobbykok is. Mogelijk zal hij dus opduiken als een wel heel bekende “onbekende” chef in Culinary Class Wars.

Bekijk hier nog eens de eerste teaser:

Culinary Class Wars verschijnt op dinsdag 17 september op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...