‘The Devil’s Plan’ op Netflix is een must-see voor fans van programma’s als ‘De Mol’ en ‘Alice in Borderland’

Netflix pakte onlangs uit met het nieuws Zuid-Koreaanse spelprogramma The Devil’s Plan. Daarin moeten 12 bekende en minder bekende deelnemers het tegen elkaar opnemen in verschillende psychologische proeven. De winnaar gaat naar huis met maximum 500 miljoen won (zo’n 350.550 euro).

Zuid-Koreaanse content blijft scoren op Netflix. Denk zo maar aan de populaire fictiereeksen The GloryCelebrityMask GirlD.P. en de films JUNG_E en Unlocked. Maar ook non-fictie van Zuid-Koreaanse bodem weet een groot publiek te bereiken. Zo wist Netflix al te scoren met verschillende datingshows als Single’s InfernoChange Days en Nineteen to Twenty, maar ook andere realityreeksen als Physical: 100 en Siren: Survive the Island vielen in de smaak. Recent pakte de streamingdienst ook uit met de zombierealityreeks Zombieverse en nu is er het spelprogramma The Devil’s Plan.

Deelnemers

In The Devil’s Plan nemen twaalf deelnemers hun intrek in een bijzonder huis. Een deel daarvan is een gewoon huis, maar daarachter liggen een spelarena en een gevangenis. Elke dag moeten de deelnemers twee opdrachten tot een goed einde proberen te brengen. In de eerste speelt iedereen in principe voor zichzelf en kunnen er Pieces verdiend of verloren worden. De tweede opdracht wordt als team gespeeld en dient om geld te verdienen voor de groepspot.

De Pieces zijn van groot belang in het spel, want wie al z’n Pieces kwijtspeelt moet onmiddellijk vertrekken. Daarnaast moeten de twee spelers met de minste Pieces na het eerste spel de rest van de dag én nacht doorbrengen in de cel. De twee spelers die op het einde de meeste Pieces op zak hebben, stoten door naar de finale. Spelers mogen beslissen om hun Pieces te delen met anderen, maar stelen is wel verboden.

De deelnemers van The Devil’s Plan komen uit verschillende velden, maar beschikken allemaal over het nodige strategische inzicht om het ver te schoppen in het spel. De eerste deelnemer is K-popster Seungkwan van de boyband SEVENTEEN. Daarnaast zijn acteurs Ha Seok-jin (Crash Landing on You), Lee See-won (Memories of the Alhambra) en Park Kyeong-rim (Imitation) te zien in The Devil’s Plan. Lee Hye-sung is een presentatrice. Cho Yeon-woo is een professionele Go-speelster en Guillaume Patry en Kim Dong-jae spelen poker op professioneel niveau. Kwedo aka ORBIT is een YouTuber die focust op wetenschap en in het verleden nog werkte als adviseur voor het Zuid-Koreaanse Blue House. Kwak Joon-bin is een travel-YouTuber. De laatste twee deelneemsters zijn aan het werk in de Verenigde Staten. Seo Dong-joo werkt daar als advocate en Seo Yoo-min is een orthopedisch chirurg.

Strategisch, spannend en verslavend

The Devil’s Plan is gemaakt door de Zuid-Koreaanse televisiemaker Jung Jong-yeon, die bekendstaat om zijn doordachte spelprogramma’s. Met The Devil’s Plan maakt hij z’n eerste reeks voor Netflix. Wat de reeks zo sterk maakt, is de complexiteit van de opdrachten en het strategische inzicht van de kandidaten. Zo zijn de opdrachten telkens gelaagd en is er ruimte voor verschillende invalshoeken. Laat je vooral niet afschrikken als je de eerste opdracht niet meteen begrijpt. De regels worden nog verschillende keren herhaald en visueel voorgesteld, waardoor je op het einde wel snapt hoe het in elkaar zit. Wie dus fan is van de complexere opdrachten in programma’s als De Mol en fictiereeks Alice in Borderland, zal The Devil’s Plan zeker kunnen smaken.

Al snel werden er in de reeks allianties aangegaan tussen de kandidaten, waarbij ze proberen om samen zo ver mogelijk te geraken. Maar ze moeten natuurlijk ook iedereen te vriend houden want er moet ook samengewerkt worden als team om zoveel mogelijk geld te verdienen voor de pot. Daarnaast gaat het om leuke persoonlijkheden, waardoor je al snel een band krijgt met de deelnemers.

The Devil’s Plan verscheen in drie delen op Netflix, waarvan het laatste deel vanaf vandaag, dinsdag 10 oktober, te bekijken is. De reeks is vanaf nu dus in één keer te bingen.

Bekijk hier nog eens de trailer voor The Devil’s Plan:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...