Nieuw Zuid-Koreaans spelprogramma ‘The Devil’s Plan’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Zuid-Koreaanse realityreeks The Devil’s Plan. Het gaat om een mindgame waarin een groep bekende en minder bekende Koreanen het in verschillende psychologische testen tegen elkaar opnemen met als inzet een grote geldprijs.

Zuid-Koreaanse content blijft scoren op Netflix. Denk zo maar aan de populaire fictiereeksen The GloryCelebrityMask GirlD.P. en de films JUNG_E en Unlocked. Maar ook non-fictie van Zuid-Koreaanse bodem weet een groot publiek te bereiken. Zo wist Netflix al te scoren met verschillende datingshows als Single’s InfernoChange Days en Nineteen to Twenty, maar ook andere realityreeksen als Physical: 100 en Siren: Survive the Island vielen in de smaak. Recent pakte de streamingdienst ook uit met de zombierealityreeks Zombieverse en volgende maand is het tijd voor het mysterieuze The Devil’s Plan.

Deelnemers

Enkele weken geleden kwamen we al te weten wie de deelnemers in de reeks zullen zijn. Het gaat daarbij in de eerste plaats om Seungkwan van de K-popgroep SEVENTEEN. Hij krijgt het gezelschap van enkele acteurs. Ha Seok-jin (Radiant Office), Lee Si-won (Memories of the Alhambra) en Park Kyung-rim (Imitation).

De voor ons minder bekende deelnemers zijn YouTubers Cho Yeon-woo (proyeonwoo), Hye-song (amazingc0met), Guillaume Patry (wine__story), Kwe-do (Unrealscience) en Kwak Yoon-bin (Kwaktube). De laatste twee deelnemers zijn influencer Danielle Suh en pokerspeler Kim Dong-jae.

Spelverloop

De kandidaten zullen elke dag twee mindgames voorgeschoteld krijgen, eentje in de voormiddag en eentje in de avond. Daarbij kunnen ze Pieces verzamelen of verliezen. De twee spelers die na de Main Match in de voormiddag de minste Pieces hebben, worden opgesloten in de gevangenis. Als het hierbij gaat om een ex aequo met meerdere spelers, dan mag de speler met de meeste Pieces beslissen wie er naar de gevangenis gaat. De spelers die in de gevangenis belanden, spelen niet mee in de Price Match, die ’s avonds wordt gespeeld, en moeten ook tot de volgende Main Match in de gevangenis blijven. De andere spelers spelen de Price Match, waarin ze moeten samenwerken om zoveel mogelijk geld te verdienen voor de prijzenpot. Het maximale bedrag hierbij is 500 miljoen won (zo’n 350.000 euro).

Wie geen Pieces meer heeft, valt af. Op het einde nemen de twee kandidaten met de meeste Pieces het tegen elkaar op in de finale. Kandidaten mogen ook op andere manieren proberen om de meeste Pieces te verzamelen. Daarbij zijn geweld en diefstal wel verboden.

Vandaag zijn de eerste vier afleveringen beschikbaar op Netflix. Volgende week dinsdag, op 3 oktober, volgen de volgende vier en op dinsdag 10 oktober verschijnen de laatste vier.

Bekijk hier de regels van The Devil’s Plan:

Hier kan je de officiële trailer voor The Devil’s Plan nog eens bekijken:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...