Zuid-Koreaanse mind game ‘The Devil’s Plan’ krijgt eerste teaser en releasedatum

Netflix heeft de eerste teaser gelost voor de nieuwe Zuid-Koreaanse realityreeks The Devil’s Plan. Het wordt een mind game waarin verschillende bekende en minder bekende Koreanen het tegen elkaar zullen opnemen.

Zuid-Koreaanse content blijft scoren op Netflix. Denk zo maar aan de populaire fictiereeksen The Glory, Celebrity, Mask Girl, D.P. en de films JUNG_E en Unlocked. Maar ook non-fictie van Zuid-Koreaanse bodem weet een groot publiek te bereiken. Zo wist Netflix al te scoren met verschillende datingshows als Single’s InfernoChange Days en Nineteen to Twenty, maar ook andere realityreeksen als Physical: 100 en Siren: Survive the Island vielen in de smaak. Recent pakte de streamingdienst ook uit met de zombierealityreeks Zombieverse en volgende maand is het tijd voor het mysterieuze The Devil’s Plan.

The Devil’s Plan

Er is nog niet veel geweten over The Devil’s Plan. Enkel dat het zou gaan om een psychologisch spel, waarbij bekende en minder bekende Zuid-Koreanen het tegen elkaar opnemen. In totaal staat er 500 miljoen won op het spel, wat overeenkomt met zo’n 354.000 euro. Voor de bekende deelnemers begint het spel met de keuze of ze het spel willen betreden als hun bekende zelf of hun werkelijke identiteit geheim willen houden.

De reeks werd gemaakt door producer Jeong Jong-yeon, die in het verleden al verschillende andere mysterieuze spelprogramma’s maakte. De bekendste daarvan zijn The GeniusSociety Game en The Great Escape. Hij was daarnaast ook verantwoordelijk voor Korea’s Got Talent.

Deelnemers

Enkele weken geleden kwamen we al te weten wie de deelnemers in de reeks zullen zijn. Het gaat daarbij in de eerste plaats om Seungkwan van de K-popgroep SEVENTEEN. Hij krijgt het gezelschap van enkele acteurs. Ha Seok-jin (Radiant Office), Lee Si-won (Memories of the Alhambra) en Park Kyung-rim (Imitation).

De minder bekende deelnemers zijn YouTubers Cho Yeon-woo (proyeonwoo), Hye-song (amazingc0met), Guillaume Patry (wine__story), Kwe-do (Unrealscience) en Kwak Yoon-bin (Kwaktube). De laatste twee deelnemers zijn influencer Danielle Suh en pokerspeler Kim Dong-jae.

Hen krijgen we in de eerste teaser nu ook in actie te zien. We zien hoe de deelnemers eerst een huis betreden en later een spelarena. Daar krijgen ze verschillende opdrachten voorgeschoteld waarbij ze zullen moeten proberen om te winnen. En daarbij lijkt het hard tegen hard te gaan. Wat de opdrachten precies zijn en waarom het programma omschreven wordt als een psychologische mind game zullen we vanaf dinsdag 26 september kunnen zien op Netflix.

Bekijk hier de voorstelling van de deelnemers:

Bekijk hier de eerste teaser voor The Devil’s Plan:

The Devil’s Plan is vanaf dinsdag 26 september 2023 te zien op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...