Left Right
scrollTop top

Dagboeken overleden ‘Harry Potter’-acteur Alan Rickman verschijnen als boek


Alan Rickman Severus Snape Harry Potter Dagboeken
© Alan Rickman als Severus Snape in ‘Harry Potter’ – Warner Bros.

Meer dan 25 jaar schreef Harry Potter-acteur Alan Rickman al z’n gedachten neer in een massa dagboeken. Tegen het moment van z’n dood in 2016 had hij er al 27 volgekrabbeld. En die verschijnen in de herfst van 2022 als een boek: The Diaries of Alan Rickman.

De kans is groot dat je binnenkort Alan Rickman opnieuw op het scherm zal zien. De acteur is namelijk onder andere te zien de films van de Harry Potter-reeks, en in de kerstklassieker Love Actually. Maar als je nog wat langer geduld hebt, kan je eind 2022 ook lezen wat Rickman allemaal in z’n dagboeken heeft geschreven.

Sinds het begin van de jaren negentig hield Alan Rickman vlijtig een dagboek bij. Daarin schreef ie hoe ie zich voelde, wat er allemaal gebeurde in z’n leven en op de set, en zelfs wat hij vond van de gigantische lijst toneelstukken waar hij naar was gaan kijken.

The Diaries of Alan Rickman

In totaal had hij toen hij overleed in 2016 al 27 dagboeken volgeschreven. Die verschijnen in de herfst van 2022 als een boek. Dat krijgt de (logische) titel The Diaries of Alan Rickman en wordt uitgegeven door Canongate.

“Meer dan wat dan ook, tonen de dagboeken wie Alan Rickman écht was”, klinkt het daar. “Hij was grappig, gepassioneerd en soms ook uitdagend. De dagboeken geven ons ook een frisse kijk op z’n kunst.”

“Ongeëvenaarde inkijk in z’n leven”

Vooraleer de dagboeken worden gepubliceerd, worden ze nog bewerkt door Alan Taylor. Hij omschrijft ze als “anekdotisch, indiscreet, grappig, roddelachtig en oprecht”.

“Ze zijn makkelijk te lezen en geven een ongeëvenaarde inkijk in het dagelijks leven van een opmerkelijke acteur die in de Verenigde Staten zeker even geliefd was als in het Verenigd Koninkrijk.”

“Hij schreef in z’n dagboeken alsof hij met een goede vriend aan het praten was”, klinkt het nog bij de uitgever. De schrijfsels zijn perfect: “Korte, duidelijke paragrafen die een groter verhaal vertellen”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…