Dagje shoppen? 9 charmante steden vlak over de grens

Dagje shoppen? 9 charmante steden vlak over de grens

Wie graag shopt, heeft in Vlaanderen keuze te over. Toch liggen er niet ver van de Belgische grens een aantal pareltjes waar jij en je bankkaart zo snel mogelijk heen moeten. In volgende steden primeert gezelligheid én kan je naar hartelust shoppen. 

1. Lille – Frankrijk

Lille, oftewel Rijsel, is by far de leukste stad vlak over de grens. Lille ligt in het noorden van Frankrijk, in de regio Nord-Pas-de-Calais en behoort tot één van de grootste steden van het land. Het aanbod kan niet groter: elk (bekend) merk heeft zijn eigen winkel en wie graag rasechte Franse labels draagt, komt hier zeker aan zijn trekken. Gezelligheid primeert: er zijn tal van leuke restaurantjes en charmante koffiebars.

2. Luxemburg – Luxemburg

Luxemburg is de hoofdstad van Luxemburg, het kleinste Europese land (na Malta) en niet te vergeten: één van de rijkste steden van Europa. Winkels en restaurants liggen er verborgen in adembenemende historische gebouwen. Dé straat is Rue des Capucins, maar vergeet zeker niet af te slaan in de verschillende zijstraatjes. Voor de liefhebbers zijn er ook geregeld markten met lokale producten.

3. Maastricht – Nederland

Maastricht – Mestreech in de volksmond – is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Limburg. We moeten je het vast niet vertellen, deze stad puilt uit van de (koffie)shops. Een heerlijke plek die we ten stelligste aanraden. De Maas stroomt rustig langs de stadskern en zorgt voor een verademing in het centrum. Waarschuwing: voor mensen met een schoenenverslaving is Maastricht een tikkeltje gevaarlijk, er zijn namelijk evenveel schoenenwinkels als kasseien. Niet onbelangrijk: iets buiten het centrum kan je gratis parkeren, maar dat zal die Hollanders vast niet ontgaan zijn. 😉

4. Aken – Duitsland

Aken ligt helemaal in het Westen van Duitsland, vlak tegen de grens van Belgisch Limburg en Wallonië. Aken loont vooral de moeite dankzij het historische gedeelte met zijn befaamde dom en aantrekkelijke winkelstraten. Shoppen kan in het winkelcentrum maar ook in de talrijke kleine boetiekjes en speciaalzaken. Eventueel kan je Aken en Maastricht in één keer combineren, kwestie van alles uit je dag te halen hé.

5. Sittard – Nederland

Sittard ligt in Hollands Limburg, op enkele minuten van Maaseik. In dit stadje versta je de mensen nog moeilijker dan in Duitsland of Frankrijk, maar Jezus, wat een vriendelijk volk tref je hier aan! Sittard is iets kleiner dan de andere steden in deze lijst, maar daarom niet minderwaardig. Je kan gezellig kuieren, een lokale markt meepikken of de winkeltjes afgaan in het centrum.

6. Keulen – Duitsland

Köln, de stad van de zwarte Dom, ligt op 55 km ten oosten van Aken. Naar Köln moet je eigenlijk gaan rond de kerstperiode, de stad wordt dan bedolven onder sfeervolle lampjes en de kerstmarkt kent naam en faam tot in pakweg Oost-Europa. Voor al wie op een ander moment naar Köln gaat, kan zich volledig loslaten in de winkelstraten. Wie rust wil, kan gaan uitwandelen am Rhein en waant zich op de Golden Gate. De stad ligt iéts verder van de Belgische grens, maar is het echt wel waard om iéts langer te rijden.

7. Roermond – Nederland

Roermond is een stad in de Nederlandse provincie Limburg. Hier moet je zijn voor one thing & one thing only: outlet. Voor al wie houdt van megadeals en in één ruk kleding voor het hele jaar wil aanschaffen! Je vindt er werkelijk álle commerciële merken, bekende sportlabels (Nike, Adidas, Reebok, …) en designermerken zoals Gucci, Prada en Burberry.

8. Metz – Frankrijk

Metz is een stad in Noord-Frankrijk en ligt langs de oever van de Moezel. Steden met rivieren zijn steden naar ons hart. Ook Metz is een kleiner stadje met zeer leuke boetiekjes en knusse restaurantjes. Wie geen keuze kan maken uit de menukaart kan zich altijd laten verleiden door de verrukkelijke Quiche Lorraine, de délicatesse van de regio. De commerciële winkelketens bevinden zich op de Rue Serpenoise en Rue des Clercs.

9. Breda – Nederland

Breda ligt vlak boven Antwerpen, in de provincie Noord-Brabant. Hier loop je over zeer gezellige winkelstraatjes met allerhande modezaken. Maar Breda is meer dan winkelen. Wie even een winkelpauze nodig heeft, kan een boottochtje maken op de Singels, rond de binnenstad of gewoon genieten op een heerlijk terras. We geven trouwens graag het volgende nog even mee: op zondag zijn de meeste winkels geopend.

Shop till you drop!

Gesponsorde artikelen