Daniel Radcliffe krijgt een rol in de interactieve ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’-special

Daniel Radcliffe
epa

Unbreakable Kimmy Schmidt heeft een grote naam toegevoegd aan z’n cast voor de interactieve special die volgend jaar zal uitkomen. Niemand minder dan Harry Potter himself Daniel Radcliffe zal in de special te zien zijn. Welke rol hij zal spelen, is nog niet geweten.

Unbreakable Kimmy Schmidt zette er na vier seizoenen een punt achter, maar al snel gingen er geruchten de ronde over een film die de reeks helemaal moest afsluiten. In navolging van het succes van de interactieve Black Mirror-film Bandersnatch koos Netflix er echter voor om ook van Unbreakable Kimmy Schmidt een interactieve special te maken.

Unbreakable Kimmy Schmidt was een van de eerste originele comedyseries op Netflix en zal nu dus ook het eerste interactieve comedy-event worden.”, stelde medebedenker Tina Fey nog in mei. “Fans zullen keuzes kunnen maken voor de personages en zo het verhaal een andere kant uit sturen met, natuurlijk, ook andere grappen. Ik denk dat dit enorm goed past bij onze show en dat het een fantastische manier is om onze serie te vervolledigen.”

Daniel fudging Radcliffe

Met Mad Men-ster Jon Hamm (die the Reverend speelt) slaagde de serie er al snel in om een grote ster te strikken voor de show. Maar voor de interactieve special wist Netflix een misschien nog grotere naam aan de cast toe te voegen.

Want niemand minder dan Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe zal een rol krijgen in de special! Dat kondigde de serie zelf aan op Twitter. “Daniel fudging Radcliffe? This is gonna be hash brown awesome!” Radcliffe krijgt in de serie de naam Frederick, maar wat die rol juist inhoudt, blijft voorlopig nog wel onduidelijk.

Netflix zet in op interactieve projecten

De Unbreakable Kimmy Schmidt-special wordt al het zoveelste interactieve project van de streamingdienst. Na het gigantische succes van Black Mirror: Bandersnatch kondigde Netflix al aan meer op interactieve content te gaan in zetten, en dat was niet gelogen.

Al snel kondigden ze You vs. Wild aan, een survivalserie waarin jij Bear Grylls moet helpen overleven, en volgend jaar volgt dus de Unbreakable Kimmy Schmidt-special. Zo zal Netflix binnenkort dus zowel een interactief drama-, reality- als comedy-project hebben.

Unbreakable Kimmy Schmidt
Netflix

Er zijn natuurlijk nog tal van niet-interactieve pareltjes te vinden op de streamingdienst: die zijn volgens ons de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen