Left Right
scrollTop top

Dany Verstraeten en Martine Tanghe worden 65: pensioen in zicht?


Dany Verstraeten Martine Tanghe 65 jaar pensioen
© VRT VTM

VTM Nieuws-presentator Dany Verstraeten wordt vandaag (22 oktober) 65 jaar. Het Journaal-boegbeeld Martine Tanghe mag dan weer op 22 november 65 kaarsjes uitblazen. Beide schermgezichten zijn binnenkort dus pensioengerechtigd. Samen hebben ze er meer dan 70 jaar als nieuwsanker op zitten. Een prognose over hun toekomst.

Dany Verstraeten werkt al sinds 1989 voor VTM Nieuws en liet alvast weten dat hij voorlopig blijft presenteren in het weekend. Dat zei hij in het VTM-programma De Zomer Van. Verstraeten gaf wel mee dat hij op tijd de fakkel wil doorgeven aan een jongere generatie.

“Ik ben niet iemand die de dingen vanzelfsprekend neemt”, zei Verstraeten. “Bij mij is er altijd een onderliggend gevoel van onzekerheid. Ik heb bevestiging nodig van de mensen die ik graag rond mij heb. Dan vraag ik me af of ze me nog graag hebben. Willen ze nog dat ik hier blijf?”

(Ooit Vrij toont vanaf 2 november het gevangenisleven in coronatijden.)

Martine Tanghe

Martine Tanghe werkt al sinds eind jaren ’70 voor de VRT (toen nog BRT). Aangezien ze voor de openbare omroep werkt, heeft ze het statuut van ambtenaar. Dat wil zeggen dat ze op 65 verplicht op pensioen moet. Haar contract bij de openbare omroep loopt dan ook af op 30 november 2020. Op welke manier de VRT afscheid van haar zal nemen, is momenteel nog koffiedik kijken.

(Liefde voor Muziek komt met reünieaflevering voor Rode Neuzen Dag.)

VRT

Een overstap van Tanghe naar de commerciële omroep lijkt onwaarschijnlijk na meer dan 40 jaar trouwe dienst bij de openbare omroep. Een mediafiguur dat dat wel deed, is Luc Janssen. De 66-jarige, voormalige Radio 1-stem is tegenwoordig te horen op Willy.

Een andere (zij het wat onwaarschijnlijke) optie is dat ze in de politiek zou stappen. Zo was de voormalige VRT-nieuwsanker Jan Becaus van 2014 tot 2019 gecoöpteerd senator voor N-VA.

De derde optie is uiteraard een welverdiend, rustig pensioen. We zullen haar hoe dan ook missen op ons televisiescherm.

(Why Women Kill vanaf 21 oktober op VIJF: classy crimeserie van Desperate Housewives-bedenker.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938