Op deze datum verschijnt ‘The Little Mermaid’ op Disney+

Disney heeft bekendgemaakt op welke de datum de film The Little Mermaid te zien zal zijn op Disney+. Je kan vanaf woensdag 6 september terecht op de streamingdienst om het avontuur van Ariel te bekijken.

Op 24 mei verscheen na heel lang wachten eindelijk de remake van The Little Mermaid in de Belgische cinemazalen. Het gaat hierbij om een live-actionversie van de gelijknamige animatiefilm uit 1989. Deze nieuwe versie is wel iets langer en verschilt op enkele vlakken ook van het origineel, maar de oorspronkelijke magie is uiteraard gebleven.

Halle Bailey

The Little Mermaid toont het bekende verhaal van Ariel (Haile Bailey) die prins Eric (Jonah Hauer-King) redt nadat hij schikbreuk heeft geleden. Daarbij roept ze uiteraard de wrok van haar vader King Triton (Javier Bardem) over zich uit. Hij wil namelijk niet dat zijn dochter zich mengt met de ‘bovenwereld’. Ariel is echter verliefd en wil Eric terugzien. Daarvoor roept ze de hulp in van Ursula (Melissa McCarthy), maar dat zal uiteraard niet zonder gevolg blijven.

Ondanks kritiek op de casting werd The Little Mermaid een succes. De film bracht 564,3 miljoen dollar (496,5 miljoen euro) op aan de box office. Ook de soundtrack van Halle Bailey, die Ariel speelt, scoorde in de hitlijsten en op streamingdiensten.

Disney+

Zoals altijd het geval is met films van Disney verschijnt ook The Little Mermaid na de cinemarelease op de streamingdienst Disney+. Het is daarbij wel altijd nog wat afwachten wanneer dat zal zijn, maar nu heeft Disney daarover eindelijk duidelijkheid gegeven. Vanaf woensdag 6 september kunnen alle abonnees van Disney+ The Little Mermaid gratis streamen.

Meer
Lees meer...