Halle Bailey, bekend van ‘The Little Mermaid’, lanceert met ‘Angel’ eerste solonummer

De Amerikaanse zangeres Halle Bailey heeft haar eerste solonummer uitgebracht. Angel gaat over zelfliefde en het aanvaarden van je gebreken. Het toont perfect de zeer sterke zangcapaciteiten van Halle Bailey, die eerder dit jaar te zien was als Ariel in The Little Mermaid.

De nu 23-jarige Halle Bailey brak eerder dit jaar internationaal door dankzij haar schitterende acteerprestatie en wondermooie stem als Ariel in The Little Mermaid. Haar versie van Part of Your World daaruit maakte veel indruk. De Amerikaanse zangeres heeft er echter al een muzikale carrière opzitten als onderdeel van het duo Chloe x Halle samen met haar twee jaar oudere zus Chloe Bailey. Als duo wisten Halle en Chloe zelfs al vijf Grammynominaties in de wacht te slepen.

Angel

Met Angel maakt Halle Bailey nu eindelijk haar echte solodebuut. Dat doet ze onder de artiestennaam Halle. Het nummer gaat over het liefhebben en accepteren van je gebreken. Halle vergelijkt zichzelf in Angel met een engel, een wezen dat ondanks gebreken en littekens nog steeds door God is gemaakt. Het lied wijst erop dat je niet wanhopig moet proberen perfect zijn, maar jezelf graag moet zien zoals je bent. Je gebreken maken je namelijk uniek.

Halle heeft het hier mogelijk ook over de vele kritiek die er kwam op haar casting als Ariel voor The Little Mermaid. Die keuze kreeg veel kritiek omdat sommigen vonden dat de fictieve sprookjesfiguur en zeemeermin blijkbaar blank moest zijn. Er zitten in Angel dan ook enkele lyrics die gaan over haar identiteit als zwarte vrouw.

Luister en kijk hier naar de clip van Angel:

Meer
Lees meer...