Dave Grohl: “30ste verjaardag ‘Nevermind’ nog niet met Nirvana-bassist Krist Novoselic besproken”

‘Nevermind’, het iconische tweede album van Nirvana, zal in september precies dertig jaar geleden verschenen zijn. Da’s een speciale verjaardag, maar voormalig Nirvana-drummer (en huidig Foo Fighters-frontman) Dave Grohl heeft voorlopig nog geen speciale plannen gemaakt met Nirvana-bassist Krist Novoselic.

Nirvana bestaat jammer genoeg al niet meer sinds het overlijden van frontman Kurt Cobain in 1994. Maar dat wil niet zeggen dat de muziek van de band vergeten is. Integendeel: fans wereldwijd kijken reikhalzend uit naar de aankomende verjaardag van het iconische album ‘Nevermind’.

“Ik weet van niets”

Dat verscheen op 24 september 1991, bijna precies dertig jaar geleden. Fans verwachten dus dat de overgebleven leden van Nirvana, Dave Grohl en Krist Novoselic, die speciale verjaardag zullen vieren. Maar voorlopig hebben zij geen plannen. Dat vertelde Grohl tijdens een interview met muziektijdschrift NME.

“Verjaardagen zijn grappig”, vertelde de Foo Fighters-frontman en voormalige Nirvana-drummer. “Ze blijven maar komen. Maar nee, we hebben het er nog niet over gehad. Ik ben zeker dat er al ergens gesprekken zijn over hoe we de dertigste verjaardag van de muziek van Kurt (Cobain, red.) kunnen vieren. Maar ik weet van niets, echt niet.”

‘Medicine at Midnight’

Dave Grohl wordt natuurlijk niet zomaar een half jaar voor de verjaardag van ‘Nevermind’ geïnterviewd. Nope, z’n ‘nieuwe’ band, Foo Fighters, heeft namelijk net een nieuw album op de wereld losgelaten. ‘Medicine at Midnight’ heet dat. De mannen van Foo Fighters vierden de release met de komst van een (tijdelijk) eigen radiostation.

Dave Grohl gaf ook een interview om ‘Medicine at Midnight’ te promoten bij de Belgische fans. Dat deed de Foo Fighters-frontman bij Eva De Roo van StuBru. Grohl vertelde van alles over het nieuwe album, maar maakte ook een belofte. Op het eerstvolgende Belgische festival waar Foo Fighters op het podium staat, organiseert Grohl een massale barbecue.

Meer
Lees meer...