Foo Fighters lossen ‘Medicine at Midnight’, Dave Grohl belooft massale Belgische barbecue

Het is zover: het tiende album van Foo Fighters heeft het daglicht gezien. ‘Medicine at Midnight’ is afgelopen nacht verschenen, en dus trekken Dave Grohl en co (virtueel) de wereld rond om de release van het album te promoten. De frontman van Foo Fighters sprak met StuBru-presentatrice Eva De Roo. Hij beloofde haar dat ze samen een massale barbecue zullen organiseren de volgende keer dat de Foo Fighters op een Belgisch festival spelen.

De mannen van Foo Fighters hebben een paar uur geleden hun tiende album op de wereld losgelaten. Da’s een speciaal moment, maar dat moeten ze jammer genoeg in intieme kring vieren. Het plan was namelijk om met ‘Medicine at Midnight‘ concertzalen en festivalweides over de hele wereld plat te spelen, maar de coronacrisis heeft daar anders over beslist.

Koken in quarantaine

Dubbele domper zelfs, voor de Foo Fighters. De band bestaat namelijk precies 25 jaar. En ook dat kunnen de mannen niet vieren met een gigantische tour. Nope, frontman Dave Grohl heeft de voorbije weken vooral gekookt. Dat vertelde hij tijdens een interview met StuBru-presentatrice Eva De Roo.

Z’n specialiteiten? “Ik maak nu de allerbeste lasagne, en mijn scampi-pasta-pesto is ook onovertroffen”, vertelde Grohl trots. “En barbecueën, dat kon ik al als de besten.” De rocker is zelfs zo trots op z’n kunnen dat ie afgesproken heeft om samen met Eva De Roo een barbecue te organiseren voor honderden aanwezigen.

Festival-barbecue

Die massa-barbecue wordt georganiseerd tijdens het eerste Belgische festival waarop Foo Fighters op het podium staat. En Eva De Roo? Die mag haar schortje aantrekken om de mensen te helpen bedienen. Of de barbecue er ook echt komt, valt nog af te wachten natuurlijk. Al is er ook een lichtpuntje: de belofte van Dave Grohl staat op beeld.

‘Medicine at Midnight’

Het nieuwe album van Foo Fighters telt amper 9 nummers. Het is kortste album dat de mannen ooit hebben gelost. Maar het is ook het meest dansbare. En dat was ook de bedoeling. “Geen puur schreeuwerige rockplaat”, grapte hij nog tijdens het gesprek met Eva De Roo.

Beluister hier het tiende Foo Fighters-album ‘Medicine at Midnight’:

Meer
Lees meer...