David Guetta klopt Dimitri Vegas & Like Mike als populairste dj, Charlotte De Witte wint DJ Mag Alternative Top 100

Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike is er niet in geslaagd zijn eerste plaats in de gerenommeerde DJ Mag Top 100 te behouden. Deze keer moeten ze de toppositie laten aan de Franse dj David Guetta. De Belgische Charlotte De Witte staat wel helemaal bovenaan de Alternative Top 100.

De jaarlijkse Top 100 DJs van DJ Mag is een hoog aangeschreven ranking voor dj’s wereldwijd. Vaak krijgt de winnaar de officieuze titel van “beste dj ter wereld”, maar eigenlijk beloont de lijst vooral de populairste dj. De ranking wordt namelijk opgesteld op basis van stemmen van fans.

Vorig jaar was de eerste plaats voor het Belgische duo Dimitri Vegas & Mike Like. Die plaats bezetten ze ook al in 2015. Tussendoor moesten ze tevreden zijn met het zilver achter de Nederlander Martin Garrix.

David Guetta

Ook deze keer is het zilver voor de Belgen. De ervaren dj David Guetta pakt voor het eerst sinds 2011 namelijk opnieuw de eerste plaats. Martin Garrix zakt weg naar de derde plaats. De Nederlander Armin van Buuren (eerste van 2007 tot 2010 en in 2012) staat op nummer vier, De Braziliaan Alok (vorig jaar elfde) sluit de top vijf af.

Lost Frequencies is de tweede Belg op een 21ste plaats, één plaats lager dan vorig jaar. Charlotte De Witte stijgt van plaats 74 naar 32 en is daarmee ook de tweede vrouw in de lijst, na het dj-duo Nervo op plaats twintig. Op plaats 42 vinden we met MATTN nog een Belgische vrouw.

Alternative Top 100 DJs

Omdat de Top 100 DJs al jaren gedomineerd wordt door het populaire genre EDM besloot DJ Mag vorig jaar een Alternative Top 100 DJs in te voeren. Daarin combineren ze de stemmen van hun gewone Top 100 met verkoopcijfers van house en techno-dj’s.

In 2019 eindigde de Britse technolegende Carl Cox daarin helemaal bovenaan, maar dit jaar moet hij tevreden zijn met plaats twee. Onze Belgische Charlotte De Witte pronkt namelijk helemaal bovenaan. Iets verderop – op plaats vijf – vinden we met Amelie Lens nog een Belgische dj.

https://twitter.com/DJmag/status/1325546865258061825
Meer
Lees meer...