Na ‘Batwoman’ ook ‘DC’s Legends of Tomorrow’ geannuleerd na zeven seizoenen

We krijgen recent heel wat onverwacht slecht nieuws van het Amerikaanse televisienetwerk The CW. Na de annulering van de reeks Batwoman na drie seizoenen zou nu ook de serie DC’s Legends of Tomorrow niet meer terugkeren voor een achtste seizoen. Dat betekent dus het einde van een lange weg voor de serie, waarvan de allereerste aflevering in 2016 verscheen.

De annulering van DC’s Legends of Tomorrow komt vlak na die van Batwoman. Daarbij brak Caroline Dries, de showrunner van de reeks Batwoman van The CW, het nieuws op Twitter. Het droevige nieuws over het abrupte einde van DC’s Legends of Tomorrow onthulde coshowrunner Keto Shimizu, ook op Twitter.

“Het is een ongelooflijke reeks geweest. The CW heeft ons echter laten weten dat er geen seizoen 8 zal komen …”, begon Shimizu in haar tweet. “We zijn er kapot van. Maar we zijn ook enorm dankbaar voor het geweldige werk dat onze cast, crew en schrijvers hebben verricht”, schreef ze.

“Grote dank aan onze fans. Jullie liefde en passie voor onze vreemde groep van buitenbeentjes heeft elke pauze, elk script, elke dag, elke cut en elk beetje van het harde werk waard gemaakt. We houden van jullie”, tweette Shimizu nog in een reactie onder die post.

DC’s Legends of Tomorrow

Net zoals Batwoman is ook DC’s Legends of Tomorrow – zoals de titel al wel zegt- gebaseerd op de personages uit de DC Comics. Hierin spelen de sterren Caity Lotz, Olivia Swann, Lisseth Chavez, Adam Tsekhman, Tala Ashe, Shayan Sobhian en Amy Pemberton de hoofdrollen.

The CW staat wel bekend om het feit dat het zijn langer lopende reeksen een gepast afscheid geeft. Dat is echter niet het geval bij DC’s Legends of Tomorrow, waarvan het zevende seizoen – spoiler alert! – eindigt met een cliffhanger. Dat betekent echter niet meteen dat dat het laatste is wat we van de personages in de reeks gezien hebben. Volgens de bronnen van Deadline zouden die zeker wel eens kunnen opduiken in de andere reeksen in de DC Arrowverse.

Toekomst The CW

In maart maakte The CW bekend dat o.a. de reeksen All American, The Flash, Kung Fu, Nancy Drew, Riverdale, Superman & Lois en Walker, wél allemaal een extra seizoen zouden krijgen. Daarbij moet het derde seizoen van Stargirl en seizoen 4 van In the Dark nog verschijnen. Ook van Roswell, New Mexico verschijnt er nog een derde én vierde seizoen.

Door de recente annulering van Batwoman en DC’s Legends of Tomorrow ziet de toekomst er voor de andere reeksen van The CW toch vrij onzeker uit. Hierbij hebben we het dan vooral over de nieuwe reeksen als 4400, Naomi en All American: Homecoming en de langer lopende series als Dynasty, Charmed en Legacies. Verder is er ook nog sprake over het feit dat The CW eigenaren Warner Bros., Discovery en Paramount Global de tv-zender willen verkopen. Welke gevolgen die verkoop van The CW dus zou hebben voor alle reeksen, moet ook nog blijken.

Meer
Lees meer...