‘Batwoman’ geannuleerd na drie seizoenen

Slecht nieuws voor de fans van de reeks Batwoman van het Amerikaanse televisienetwerk The CW. De tv-serie gebaseerd op het personage uit de DC Comics zal geen vierde seizoen meer krijgen. Dat deelde de showrunner van de reeks, Caroline Dries, mee op Twitter.

De reeks Batwoman, over de superheldin uit de DC Comics, is geannuleerd na drie seizoenen. Dat heeft showrunner voor The CW, Caroline Dries, recent aangekondigd op Twitter.

“Net het droevige nieuws gekregen dat #Batwoman geen S4 zal krijgen”, schreef ze. “Ik baal ervan, maar ben heel dankbaar. Wat een eer dat ik toch 51 afleveringen mocht maken. Zoveel inspirerende, briljante mensen hebben bijgedragen aan deze serie. Bedankt producers, cast en crew. Dankjewel fans! We houden van jullie”, staat er nog te lezen.

Batwoman

Batwoman verscheen voor het eerst op het Amerikaanse televisienetwerk The CW in 2019. Toen vertolkte oorspronkelijk Ruby Rose de hoofdrol van de superheldin. Na het eerste seizoen besloot ze echter om uit eigen initiatief de show te verlaten. Later beweerde ze dat onveilige en onaangename werkomstandigheden de reden achter haar vertrek waren. Zo zouden er ook problemen zijn geweest met coacteur Dougray Scott (Jacob Kane).

Actrice Javicia Leslie werd toen gecast als een nieuw personage om de rol van Batwoman over te nemen. Die vertolkte ze dus in de andere twee seizoenen. De rest van de cast bestaat nog uit Rachel Skarsten, Meagan Tandy, Nicole Kang, Camrus Johnson, Victoria Cartagena, Robin Givens en Nick Creegan.

The CW

Met de annulering van Batwoman zijn nu de enige overgebleven DC-reeksen op de zender The CW The Flash, Legends of Tomorrow en Stargirl. The Flash met Grant Gustin in de hoofdrol werd al in maart vernieuwd voor een negende seizoen. Het nieuwe, derde seizoen van Stargirl verschijnt later dit jaar. De toekomst van de reeks Legends of Tomorrow is echter onzeker. Daarnaast is The CW samen met Batwoman-schrijfster Natalie Abrams momenteel bezig met de voorbereidingen voor de aankomende serie Gotham Knights.

Er is geen reden gegeven waarom The CW Batwoman heeft geannuleerd. Het nieuws volgt echter op berichten dat The CW eigenaren Warner Bros. Discovery en Paramount Global de tv-zender willen verkopen. Ondanks de berichten is het televisienetwerk wel nog steeds bezig met creëren van nieuwe shows gebaseerd op personages uit de DC Comics, waaronder dus Gotham Knights. Wat er daarmee zal gebeuren als de verkoop van The CW effectief plaatsvindt, valt nog te bezien.

Meer
Lees meer...