De 15 beste crime series op Netflix

Netflix heeft een enorm aanbod aan crime series. Hierdoor is het natuurlijk niet makkelijk om te beslissen welke reeks je moet gaan kijken. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij hier de 15 beste crime series op Netflix op een rijtje gezet.

1. The Missing (2 seizoenen, 2014 – …)

Waarover gaat het?

Het eerste seizoen van The Missing gaat over de verdwijning van Oliver (Oliver Hunt), de vijfjarige zoon van Tony (James Nesbitt, bekend uit The Hobbit) en Emily Hughes (Frances O’Connor, bekend uit de film Artificial Intelligence: AI). Het Britse gezin is op reis in Frankrijk wanneer ze autopech krijgen in Chalons du Bois, een klein dorpje in Frankrijk. Aangezien hun auto niet meteen gemaakt kan worden, beslissen ze een kamer te nemen in een hotelletje in het dorp. Die avond gaat Tony met z’n zoontje naar een voetbalmatch kijken. Wanneer Tony naar de match aan het kijken is, raakt hij z’n zoontje kwijt. Het koppel schakelt de hulp in van Julien Baptiste (Tchéky Karyo) die uiteindelijk bijna obsessief met de zaak bezig is.

In het tweede seizoen krijgen we een andere zaak te zien. Deze keer gaat het over Alice Webster (Abigail Hardingham), die na een verdwijning van negen jaar plots weer opduikt. Maar Alice wil niet veel kwijt over de afgelopen jaren van haar leven. Wel vertelt ze dat ze samen ontvoerd was met Sophie Giroux, een Frans meisje. De zaak rond haar verdwijning werd onderzocht door Julien Baptiste, dus wordt hij nu opnieuw ingeschakeld.

Waarom kijken?

De twee seizoenen van de reeks spelen zich af in drie verschillende tijdsperiodes, waardoor het een unieke kijkervaring wordt. Door die drie standpunten weet je namelijk veel dingen, maar je weet niet waarom het zo is.

The Missing is een samenwerking tussen de Britse BBC en de Vlaamse VRT. Dat merk je niet alleen aan de setting (het Franse dorpje uit seizoen 1 ligt eigenlijk in de Ardennen), maar ook aan de acteurs. Zo is er in het eerste seizoen een grote rol weggelegd voor onze Titus De Voogdt en speelt Filip Peeters een belangrijke rol in het tweede seizoen.

2. The Killing (4 seizoenen, 2011 – 2014)

Waarover gaat het?

The Killing is gebaseerd op de Deense serie Forbrydelsen. De eerste twee seizoenen van de reeks volgen de moord op de tiener Rosie Larson (Katie Findlay, bekend uit How To Get Away With Murder). Elke aflevering duurt ongeveer 24 uur en toont zo het verloop van het onderzoek, geleid door Sarah Linden (Mireille Enos, bekend uit World War Z), een ervaren detective, en Stephen Holder (Joel Kinnaman, bekend als RoboCop), haar jonge en onervaren protegé.

Seizoenen drie en vier volgen nieuwe moordzaken, waarbij de ervaring van Sarah Linden als een rode draad doorheen de afleveringen loopt.

Waarom kijken?

The Killing kan gezien worden als een klassieker in het genre. De originele, Deense reeks werd wereldwijd positief ontvangen en heeft zo dus ook Netflix ertoe aangezet om deze remake te maken. The Killing blijft in de eerste twee seizoenen trouw aan het originele Forbrydelsen, maar gaat nadien z’n eigen werk, waarbij het toch de sfeer van het origineel weet te behouden.

Het is een spannende reeks waarbij je constant op het puntje van je stoel zit en echt meevoelt met de familie van het slachtoffer, maar ook met het onderzoek door de politie.

3. Sherlock (4 seizoenen, 2010 – 2017)

Waarover gaat het?

Sherlock gaat, uiteraard, over de verhalen van Sherlock Holmes. Maar die klassieke verhalen hebben een moderne touch gekregen. Zo zien we Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch, ook bekend van The Imitation Game) als een ietwat wereldvreemde, sociaal incapabele, maar toch geniale detective. Met aan z’n zijde de klungelige, maar immer joviale John Watson (Martin Freeman, ook te zien in Fargo en The Hobbit).

De twee worden ingeschakeld door de Londense politie om verschillende mysterieuze zaken op te lossen. Elke aflevering behandelt een nieuwe case, maar er is ook een overkoepelende verhaallijn rond Sherlocks aartsvijand Jim Moriarty (Andrew Scott, ook te zien in de film Pride). Elke aflevering duurt zo’n anderhalf uur, dus kan je Sherlock eigenlijk zien als een film met een heleboel sequels. Die, in tegenstelling tot de gemiddelde sequel, niet slechter zijn dan het origineel.

Waarom kijken?

De reeks werd gemaakt en uitgezonden door BBC en wist in Groot-Brittannië al een heuse cultstatus te verwerven. Mensen prijzen de acteerprestaties van zowel Benedict Cumberbatch als Martin Freeman en de reeks maakte de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle opnieuw toegankelijk. De vertaling van de originele boeken op de 21ste eeuw is zo goed gedaan, dat het zowel voor de oudere Sherlock Holmes-fans als zij die voor de eerste keer kennismaken met Sherlock en Watson vertrouwd aanvoelt.

Sherlock is een reeks die bestaat uit amper dertien afleveringen, maar je merkt dat er in elke aflevering enorm veel tijd en moeite is gekropen. Zo moesten fans telkens twee tot zelfs drie jaar wachten op een nieuw seizoen van drie afleveringen. Maar het was dat wachten meer dan waard. En dankzij Netflix hoef je nu nooit meer te wachten. Al ben je natuurlijk wel even bezig met alle afleveringen van anderhalf uur te bingen.

4. Luther (4 seizoenen, 2010 – …)

Waarover gaat het?

Luther is een klassieke detectivereeks. De detective in kwestie is John Luther (Idris Elba, bekend uit The Wire), steengoed in z’n job, maar hij kan opvliegend en obsessief uit de hoek komen. Elke aflevering krijgen we een nieuwe zaak te zien die Luther probeert op te lossen.

Tegelijkertijd probeert Luther zijn vrouw Zoe (Indira Varma, bekend van Game of Thrones) terug voor zich te winnen. Doordat hij vaak als een bezetene met z’n werk bezig is, groeiden de twee uit elkaar en zocht Zoe troost in de armen van een nieuwe man.

Waarom kijken?

Een misdaadreeks staat of valt natuurlijk met het hoofdpersonage en Idris Elba zet een fenomenale John Luther neer, een geniale maar instabiele detective. Voor deze vertolking viel Idris Elba dan ook al meermaals in de prijzen.

Maar het is niet enkel voor de acteerprestaties dat Luther internationaal geprezen wordt. Ook de verhaallijnen en vooral de extra dimensie door het karakter van het hoofdpersonage worden gelauwerd.

5. Bron/The Bridge (4 seizoenen, 2010 – 2018)

Waarover gaat het?

Precies op het midden van de Øresundbrug, The Bridge (heb je hem?), de brug tussen Kopenhagen in Denemarken en Malmö in Zweden, wordt een lichaam gevonden. Doordat het lichaam zich op de brug tussen de twee Scandinavische landen bevindt, valt het onderzoek in de handen van beide politiekorpsen. Al gauw blijkt dat het lichaam, dat uit twee helften bestaat, afkomstig is van twee verschillende vrouwen: een Zweedse politica en een Deense prostituee.

Het onderzoek wordt geleid door de Zweedse Saga Norén (Sofia Helin) en de Deen Martin Rohde (Kim Bodnia), twee complete tegenpolen. Martin is een familieman en Saga heeft het niet zo begrepen op relaties en ook hun werkwijzen liggen mijlenver van elkaar af.

Waarom kijken?

Liefhebbers van misdaadseries zijn waarschijnlijk wel vertrouwd met deze Deense topserie. Scandinavië staat uiteraard bekend voor z’n uitmuntende misdaadseries en daarvan is The Bridge het beste voorbeeld. De serie is hét schoolvoorbeeld van de zogenaamde Nordic Noir, een genre dat de laatste jaren op veel bijval kon rekenen.

Het laatste seizoen van de serie werd begin dit jaar uitgezonden en is dus nog niet terug te vinden op Netflix. Maar met de eerste drie seizoenen zal je natuurlijk ook al wel eventjes zoet zijn.

6. Fargo (3 seizoenen, 2014 – …)

Waarover gaat het?

Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996. De drie seizoenen zijn zo allemaal tot op zekere hoogte geïnspireerd op de film, waarbij telkens verschillende aspecten gebruikt worden. De seizoenen spelen zich telkens af in een ander tijdperk, met een volledig nieuw verhaal en een andere cast, maar wel altijd in Minnesota.

Het eerste seizoen vertelt zo het verhaal van Lorne Malvo (Billy Bob Thornton, onder andere bekend van Armageddon), een huurmoordenaar die in een klein dorpje Lester Nygaard (Martin Freeman, onder andere te zien in Sherlock en The Hobbit) tegen het lijf loopt. Lester werd net in elkaar geslagen door zijn voormalige pestkop en doet zijn verhaal aan Malvo. Twee dagen later blijkt de pestkop dood te zijn en zo begint een geheel van bizarre en geflipte situaties.

Seizoen 2 gaat over Peggy Blumquist (Kirsten Dunst, bekend uit films als Spider Man en Melancholia), die een moord probeert te verdoezelen en in seizoen 3 maken we kennis met de corrupte agent Ray Stussy (Ewan McGregor, te zien in de film Moulin Rouge) en zijn vriendin Nikki (Mary Elisabeth Winstead, Ramona uit Scott Pilgrim vs. the World) die een snood plan hebben gesmeed om een beetje geld te ‘verdienen’.

Waarom kijken?

Fargo is geen typische crime serie, het is eigenlijk een zwarte komedie, waarbij de criminaliteit vooral als rode draad dient. Het is een serie voor wie houdt van een beetje absurde humor, maar tegelijk ook niet vies is van een streepje bloed.

De serie heeft bovendien een echte sterrencast, met verschillende acteurs en actrices die zichzelf al meermaals bewezen hebben. Zo schitteren onder andere Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst en Ewan McGregor in de reeks.

7. Mindhunter (1 seizoen, 2017 – …)

Waarover gaat het?

Mindhunter speelt zich af in het jaar 1977, wanneer de FBI voor het eerst begint te werken met criminele psychologie en profilering. Hiervoor wordt de hulp van FBI-agenten Holden Ford (Jonathan Groff, de stem van Kristoff in Frozen en ook bekend van Glee) en Bill Tench (Holt McCallany) ingeschakeld. Samen met psychologe Wendy Carr (Anna Torv) werken ze aan de Behavioral Science Unit in het opleidingscentrum van de FBI Academy.

Om een beter beeld te krijgen van de gedachtegang van moordenaars, gaan ze onder het motto “How do we get ahead of crazy, if we don’t know how crazy thinks” in dialoog met veroordeelde seriemoordenaars. Wat volgt is een serie die zowel spannend als psychologisch is.

Waarom kijken?

Mindhunter is een van de grote successen van Netflix. Het eerste seizoen werd zo door verschillende grote critici gezien als een van de beste reeksen van 2017 en sleepte ook verschillende nominaties in de wacht.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek en is een aparte crime serie in die zin dat het je een blik geeft in het hoofd van seriemoordenaars, zonder dat die seriemoordenaars de hoofdrol spelen. Je staat aan de kant van de FBI, maar tegelijk wil je ook meer te weten komen van de moordenaars. Hoe denken ze, waarom doen ze wat ze doen?

8. How To Get Away With Murder (4 seizoenen, 2014 – …)

Waarover gaat het?

In How To Get Away With Murder kruipt Viola Davis (onder andere te zien in The Help en Suicide Squad) in de huid van Annalise Keating, een advocate en professor Recht aan de universiteit van Philadelphia. Ze selecteert enkele studenten die voor haar mogen werken: de zogenaamde ‘Keating Five’.

De studenten zien het als een eer om voor de gerenommeerde advocate te mogen werken, maar al snel raken de studenten betrokken bij een moord, waarbij ze de kennis die ze opgedaan hebben in de lessen van Annalise Keating moeten gebruiken om hun eigen vel te redden.

Waarom kijken?

How To Get Away With Murder is geproducet door Shonda Rhimes, die ook verantwoordelijk was voor Grey’s Anatomy en Scandal. Rhimes staat ervoor bekend om in haar reeksen sterke vrouwen uit te spelen en dat is in How To Get Away With Murder niet anders. Annalise Keating is een vrouw met spreekwoordelijke ballen aan haar lijf en ook de andere vrouwen in de reeks zijn sterke en zelfstandige individuen.

De reeks blinkt uit in de spanning en elke aflevering eindigt op zo’n sterke cliffhanger dat je niet anders kan dan meteen de volgende aflevering te bekijken. De vier seizoenen kijk je dus waarschijnlijk in een wip uit, maar gelukkig is het vijfde seizoen recent bevestigd.

9. Broadchurch (3 seizoenen, 2013 – 2017)

Waarover gaat het?

Broadchurch speelt zich af in het fictieve dorpje, jawel, Broadchurch aan de prachtige Britse kust. Op een dag wordt op het strand het lichaam van de 11-jarige Danny Latimer gevonden. Het dorpje is echter zo klein dat iedereen verdacht is. Ellie Miller (Olivia Colman, ook te zien in de film The Lobster), een rechercheur uit Broadchurch, moet samen met Alec Hardy (David Tennant, de oude Doctor Who), een inspecteur uit Schotland, de zaak onderzoeken. Maar Danny Latimer is de zoon van Beth (Jodie Whittaker, de nieuwe Doctor Who) en Mark Latimer (Andrew Buchan), goede vrienden van Ellie.

De zaak zorgt zo voor een heleboel intriges en zet het hele dorpje op z’n kop. Naast een mysterieuze moord gaat Broadchurch dus ook over wie je al dan niet kan vertrouwen. Want iedereen kan verantwoordelijk zijn voor de dood van Danny Latimer.

Waarom kijken?

Broadchurch wordt gezien als een van de beste crime series van Groot-Brittannië. En da’s niet zomaar, want de reeks heeft enorm getalenteerde cast. In eigen land werd de reeks een gigantisch succes met om en bij de 10 miljoen kijkers voor elke aflevering.

Bovendien verdient ook de soundtrack een pluim, die werd verzorgd door de IJslandse muzikant Ólafur Arnalds en draagt sterk mee tot de spanning in de reeks. Broadchurch is een serie die je vasthoudt en niet meer loslaat. De acteerprestaties van Jodie Whittaker en Andrew Buchan, die de ouders van Danny spelen, zijn zodanig sterk dat het bijna onmogelijk is om niet mee te voelen met hun wanhoop en pijn.

10. Alias Grace (1 seizoen, 2017)

Waarover gaat het?

Alias Grace neemt je mee terug in de tijd, naar de 19de eeuw in Canada om precies te zijn. Het vertelt het verhaal van Grace Marks (Sarah Gadon), een vrouw die al 15 jaar vastzit voor moord. Ze zou in 1843 als dienstmeid, samen met stalknecht James McDermott (Kerr Logan), haar baas Thomas Kinnear (Paul Gross) en zijn huishoudster Nancy Montgomery (Anna Paquin) vermoord hebben. Stalknecht James kreeg de doodstraf en Grace ging voor medeplichtigheid naar de gevangenis. Nu, 15 jaar later, wordt dokter Simon Jordan (Edward Holcroft) ingeschakeld om een psychiatrische evaluatie te maken van Grace, waardoor ze mogelijk vrij zou kunnen komen.

Grace, die amper 16 jaar oud was op het moment van de feiten, gaf namelijk van in het begin aan dat ze niet wist wat er precies gebeurd is. Ze heeft geen herinnering van de moord, maar bekende vijftien jaar geleden wel voor de feiten. Maar nu zegt ze dat ze dat alleen maar deed om ervan af te zijn. Jordan probeert samen met Grace de waarheid te achterhalen.

Waarom kijken?

Alias Grace is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood, die ook het internationaal gelauwerde The Handmaid’s Tale schreef. Net als in The Handmaid’s Tale zit er in Alias Grace een feministische ondertoon en kan het geheel gezien worden als een kritiek op de mannelijk gestuurde wereld uit de 19de eeuw en eigenlijk nog steeds een beetje nu het geval is.

De reeks werd unaniem positief onthaald bij de critici, waarbij vooral de acteerprestaties in de bloemetjes werden gezet. Sarah Gadon speelt zo de rol van haar leven als Grace Marks. Ze maakt van Grace een interessant en gelaagd personage. Bovendien is Alias Grace zo’n reeks waarover je nadien nog een tijdje zal kunnen napraten. Want wat was nu precies de rol van Grace in de dubbele moordzaak?

11. Dark (1 seizoen, 2017 – …)

Waarover gaat het?

Dark is de eerste Duitse serie die een wereldwijde hit werd op Netflix. De reeks speelt zich af in Winden, een klein Duits dorpje, in drie verschillende tijdsperiodes. In 2019, het jaar waarin de serie begint, verdwijnen plots twee jongens, Erik (Paul Radom) en Mikkel (Daan Lennard Liebrenz), de zoon van de lokale politieofficier Ulrich Nielsen (Oliver Masucci). Voor Ulrich brengt dit nare herinneringen terug, want ongeveer hetzelfde gebeurde 33 jaar geleden, toen zijn broer Mads (Valentin Oppermann) verdween.

Al snel wordt duidelijk dat Mikkel niet echt verdwenen is, maar terug is gegaan in de tijd. Mikkel leeft nu in het jaar 1986, terwijl er in 2019 een lichaam van een eighties-tiener gevonden wordt. Mysterie genoeg dus.

Waarom kijken?

Dark werd niet voor niets een gigantisch succes: het is een spannende en mysterieuze reeks, waarbij je met de personages op zoek gaat naar antwoorden. Vooral de acteerprestaties van de jonge, Duitse acteurs zijn bewonderenswaardig.

De serie wordt vaak gelinkt aan Stranger Things en ja, de link is makkelijk gelegd. Eigthies, kinderen in de hoofdrol en een vleugje sciencefiction. Maar eigenlijk gaat Dark over iets compleet anders, de verschillende verdwijningszaken zijn aan elkaar gelinkt en zorgen er zo voor dat er meer vragen zijn en dat het mysterie een pak groter is dan in Stranger Things. Laat je dus niet afschrikken door het Duits en geef Dark zeker een kans, want je zal het je niet beklagen.

12. Top of the Lake (2 seizoenen, 2013 – …)

Waarover gaat het?

Top Of The Lake speelt zich af in het wondermooie Nieuw-Zeeland waar Tui Mitcham, een 12-jarig meisje, gevonden wordt in een meer. Ze staat recht in het ijskoude water en wordt maar op het nippertje gered van de dood. Wanneer ze naar het ziekenhuis wordt gebracht, ontdekken de dokters dat het meisje vijf maanden zwanger is.

Robin Griffin (Elisabeth Moss, de hoofdrolspeelster in The Handmaid’s Tale), een Australische die gespecialiseerd is in kindermisbruik, wordt ingeschakeld om het meisje te steunen. Maar niet veel later verdwijnt het meisje met de noorderzon. Griffin maakt het haar missie om het meisje terug te vinden, en ook de man die haar zwanger maakte op te sporen.

Het tweede seizoen volgt opnieuw Robin Griffin die deze keer in Australië een nieuwe zaak voorgeschoteld krijgt. Ze onderzoekt nu de dood van ‘China girl’, een Aziatisch meisje dat gevonden wordt op Bondi Beach in Sydney.

Waarom kijken?

Top Of The Lake is een typisch whodunitverhaal, in een prachtige setting. De reeks is zo bijna filmisch te noemen en dat heeft niet alleen te maken met die mooie setting. Ook het verhaal loopt als een film. Je wordt meegezogen in een mysterie waarbij je ook echt meevoelt met de slachtoffers.

In het tweede seizoen krijgen ook Nicole Kidman en Gwendoline Christie (Brienne van Game of Thrones) een rolletje, dat ze allebei met verve spelen. Nicole Kidman is bijna onherkenbaar met een grijze pruik en een vals gebit en Gendoline Christie speelt een rol die dag en nacht verschilt van haar rol als de stoere Brienne in Game of Thrones.

13. Midnattssol/Midnight Sun (1 seizoen, 2016)

Waarover gaat het?

Aan Scandinavische reeksen geen gebrek op Netflix, want ook Midnattssol is van Zweedse makelarij. Meer nog, het is een Zweeds-Franse samenwerking. De reeks gaat namelijk over een moord op een Franse man die gepleegd werd in Zweden rond de periode van de middernachtzon, wanneer de zon niet meer ondergaat in de zomer.

Doordat de moord op de Fransman gepleegd werd in Zweden moet de Franse inspecteur Kahini Zadi (Leïla Bekhli) overvliegen naar het Zweedse Kiruna. De zaak is op z’n minst luguber te noemen want de man werd aan de rotoren van een helikopter vastgebonden. Wat volgt is een mysterieuze zaak waarbij de Franse Kahini nauw moet samenwerken met de Zweedse autoriteiten, waarvan Anders Hernesk (Gustaf Hammarsten) aan het hoofd staat.

Waarom kijken?

Midnattssol volgt een mysterieuze moordzaak, die door de samenwerking tussen Frankrijk en Zweden een interessante meerwaarde krijgt. De setting in het noorden van Zweden is adembenemend en de moorden zijn gruwelijk en tegelijk intrigerend.

Voor liefhebbers van het genre is deze reeks dus echt om duimen en vingers bij af te likken want je hebt tegelijk de samenwerking tussen twee landen die je ook te zien krijgt in The Bridge, het donkere van de Scandinavische crime en een enorm mysterieuze zaak. De serie telt maar één seizoen en vormt zo een afgerond verhaal dat kijkt als een langgerekte film.

14. Wallander (4 seizoenen, 2008 – 2016)

Waarover gaat het?

Wallander kan gezien worden als een typische crime serie, met elke aflevering een nieuwe case die op het einde van de aflevering opgelost wordt. In de hoofdrol zien we Kurt Wallander (Kenneth Branagh), een Zweedse inspecteur die in de knoop ligt met zichzelf. Hij ziet het leven somber in en voelt vaak te sterk mee met de slachtoffers die hij te zien krijgt op z’n job. Daardoor neemt hij z’n werk vaak mee naar huis, tot ongenoegen van z’n echtgenote.

De reeks is eigenlijk de Engelse remake van de originele Zweedse reeks. De reeks speelt zich dus volledig af in Ystad in Zweden, de personages hebben Zweedse namen, maar ze spreken Engels.

Waarom kijken?

Wallander wordt wereldwijd gezien als een van de beste misdaadseries ooit gemaakt. Vooral de acteerprestatie van Kenneth Branagh wordt daarbij geprezen. In de reeks doen overigens nog een aantal grote namen mee. Zo kan je Tom Hiddleston herkennen als de jonge Zweedse agent Magnus Martinsson.

Door de getormenteerde persoonlijkheid van Wallander heeft de serie een extra dimensie. Want hoe sterk kan je je de zaken aantrekken voor je er zelf het slachtoffer van wordt?

15. The Fall (3 seizoenen, 2013 – 2016)

Waarover gaat het?

In The Fall wordt je als kijker in een vreemde positie gedwongen. Je volgt namelijk op hetzelfde moment seriemoordenaar Paul Spector (Jamie Dornan) en de detective Stella Gibson (Gillian Anderson, bekend van The X-Files). Hierdoor vertrek je dus met een voorsprong op het onderzoek en weet je dus altijd meer dan de detective.

Paul Spector is niet de typische seriemoordenaar. In het dagelijkse leven leidt hij een doodnormaal bestaan, samen met zijn vrouw Sally Ann (Bronagh Waugh) en zijn kinderen Olivia (Sarah Beattie) en Liam (David Beattie). Maar hij houdt er een luguber dubbelleven op na als seriemoordenaar. Hij richt zich tot vrouwen in Belfast, die hij verkracht en wurgt in hun eigen huis.

Waarom kijken?

Ja, dat is Mister Grey van Fifty Shades of Grey, maar daar moet je even voorbij kijken. Want de vertolking die Jamie Dornan in The Fall neerzet, staat in schril contrast tot de ééndimensionale Mister Grey. In The Fall speelt hij namelijk op meesterlijke wijze een seriemoordenaar die je ergens ook een beetje sympathiek vindt, ook al wil je eigenlijk niet.

Maar dé ster van de reeks is Gillian Anderson, die de gedreven superintendant Stella Gibson vertolkt. Een sterke dame met een passie voor haar job. The Fall is zo een heel interessante thriller omdat je constant aan beide kanten van de zaak staat. Zo biedt de reeks op hetzelfde moment een blik in het hoofd van een seriemoordenaar als in het onderzoek dat hem probeert op te sporen.

Popcorn kan natuurlijk niet ontbreken bij het Netflixen!

Bekijk hier de 50 beste series op Netflix

Meer
Lees meer...