De furie van den Duits! Zo klonk Rammstein tijdens hun eerste Graspop-concert

De furie van den Duits! Zo klonk Rammstein tijdens hun eerste Graspop-concert

Graspop rolde gisteren voor de eerste keer de rode loper uit voor Rammstein. Dat leverde de festivalorganisatie meteen een uitverkochte vrijdag op én alle combitickets zijn de deur uit. Drie primeurs voor Graspop! Het festivalterrein stond dus stampvol, en dan verscheen de aftelklok voor ‘Deutschlands Finest’ …

De twee gitaristen zakten als feeën uit het dak en zanger Till Lindemann tapdanste naar het centrum van het podium waar zijn bolhoed ontplofte. Zoals je bij een Rammstein-concert mag verwachten, werd er natuurlijk weer genoeg vuurwerk afgestoken om Noord-Korea jaloers te maken.

Met hits als Feuer Frei, Keine Lust, Du Riechst zo Gut, Ich Will, Sonne, Engel en Amerika kregen we klassieker na klassieker voorgeschoteld. De wei brulde enthousiast mee en muzikaal zat Rammstein zo strak als een Elvis-pak. Wel was de show nagenoeg identiek aan die van op Rock Werchter 2016. Maar geef toe: vuilgebekte Duitsers, spectaculair vuurwerk, SM-humor en een zwevende zanger met vuurspuwende engelenvleugels. Dat willen we met plezier toch twee keer zien?

Zo klonk Rammstein gisteren op Graspop:

Rammstein – Du Hast

Rammstein – Du Riechst So Gut

Gesponsorde artikelen