‘De Mol’: Gilles De Coster geeft meer uitleg over “dubbelspel”

Het nieuwe seizoen van De Mol komt eraan, maar toch zijn er nog heel wat onduidelijkheden. Zo wordt er in de aankondigingen voortdurend gesproken over “dubbelspel”, maar lijkt niemand te weten wat daarmee bedoeld wordt. In een nieuwe promo op Radio2 licht presentator Gilles De Coster alvast een tipje van de sluier.

We kennen al enige tijd de locatie van het twaalfde seizoen van De Mol: het Italiaanse eiland Sicilië. Daarnaast weten we ondertussen ook de startdatum – zondag 24 maart – en sinds afgelopen weekend kennen we ook de kandidaten.

Dubbelspel

Toch is er nog één groot mysterie. “Al jaren speelt de mol dubbelspel. Maar in Sicilië wordt het anders. Dubbel zo moeilijk. Want niet alleen de mol speelt dit keer dubbelspel”, klonk het namelijk bij Gilles De Coster in de aankondiging.

“Deze keer slaan de kandidaten dubbel zo hard terug. Deze keer krijgt de mol het dubbel zo moeilijk”, voegde hij daar in een volgende teaser aan toe. Eén kandidaat sprak in die trailer zelfs over “een andere rol“.

Gilles De Coster

Sindsdien wordt er op fora en op sociale media volop gespeculeerd. Enkele van de populairste theorieën zijn nu echter uit de wereld geholpen door niemand minder dan Gilles De Coster himself. Op Radio2, via HLN, ontkent de presentator van De Mol namelijk heel wat mogelijke verklaringen.

“De mol speelt dit jaar dubbelspel, maar dat wil niet zeggen dat elke opdracht twee keer gespeeld wordt”, klinkt het eerst. “Er zullen geen ex-kandidaten opduiken in het nieuwe seizoen” en “Voor de kijker zal het niet dubbel zo moeilijk zijn om de mol te ontmaskeren” volgt er later ook nog. Gilles ontkracht daarna nog enkele minder voor de hand liggende verklaringen en besluit met het onderuithalen van misschien wel de populairste theorie: “Er zullen geen twee mollen zijn”.

De Mol is vanaf 24 maart 2024 elke zondag om 20 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...