‘De Mol’: Yens zette alle eerste 25 vragen van de finale test in op Sven

Het tiende seizoen van De Mol zit er ongeveer op. Sven ontmaskerde mol Uma als eerste en won het spel. Daardoor bleef de andere kandidaat, Yens, met lege handen achter. Maar dat leek voor hem toch geen al te grote verrassing. In de Cooke & Verhulst Show vertelde hij gisteren namelijk dat hij zijn volledige test op La Gomera op Sven had ingevuld.

Zondag zag heel Vlaanderen hoe Uma ontmaskerd werd als mol. Dat gebeurde in een uitverkocht Paleis 12, waar de kandidaten ook de laatste opdracht moesten uitvoeren. Het eerste deel van de laatste test vulden ze al in op La Gomera, de laatste vijf vragen volgden in België. En dat op dat moment zat Yens op een volledig ander spoor. Hij had het eerste deel van die test namelijk al op Sven ingevuld. Dat vertelde hij gisteren in de Cooke & Verhulst Show.

Sven

Het voorbije seizoen van De Mol was er eentje om te herinneren. Maar liefst drie kandidaten vielen af zonder dat er een eliminatie aan te pas kwam. Daardoor veranderde het spel volledig en bestond de kans dat iemand die nog geen idee had, toch in de finale kwam te staan. En dat bleek nu dus ook het geval te zijn.

Gisteren waren Uma, Yens en Sven te gast bij de talkshow van James Cooke en Gert Verhulst. Daar vertelde Yens dat hij tot in België alles had ingezet op Sven. “Je wordt helemaal gek”, klonk het. “Ik kwam thuis en begon na te denken en dan zie je alles opeens anders. Zeker als je dan zelf die afleveringen ziet en alles leest. Ik dacht echt ‘Ja, ik ben verkeerd’.”

Stiekem hoopte Yens nadien dat ook Sven op het verkeerde spoor zat, zodat het toch nog spannend ging worden. Dat kan ook verklaren waarom hij als enige voor pasvragen wilde spelen in de opdracht met het goochelen. Maar het mocht niet baten, want Sven won het tiende seizoen en wil samen met zijn vriendin investeren in een kinderboerderij. Deze week zien we in een allerlaatste aflevering hoe Uma het spel saboteerde.

Bekijk de video met Yens hier:

De laatste aflevering van De Mol is op zondag om 19.55 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...