Gilles De Coster over “pechseizoen” van ‘De Mol’: “Als tweede mol uitviel, was het game over”

In De Mol moesten we in aflevering 6 opnieuw afscheid nemen van een kandidaat door een blessure. Het is zo al de derde keer dat iemand naar huis gaat zonder dat er een test wordt ingevuld. Presentator Gilles De Coster neemt daardoor al het woord “pechseizoen” in de mond. Maar laat ook weten dat de gezondheid van de kandidaten altijd op de eerste plaats staat.

Nadat Nele in aflevering 3 uitviel door een spierscheur en originele mol Philippe in aflevering 4 besloot om voor z’n mentale gezondheid te stoppen, moest Anke nu gedwongen het spel verlaten. Tijdens haar sprong van de rots liep ze een ernstige blessure op aan haar elleboog, waardoor ze niet kon verder spelen. Presentator Gilles De Coster vertelt nu over het geplaagde seizoen.

“Bewondering voor Anke”

Gilles heeft niets dan mooie woorden voor Anke. “Anke was een bijzonder sterke kandidaat. Ze was vastberaden in haar aanpak en verbaasde ons vanaf de eerste dag met haar competitieve aanpak en haar liefde voor het spel en de groep. Dat ze op deze wel heel ongelukkige manier het spel moest verlaten voelt natuurlijk extra wrang. Voor haar in de eerste plaats, zeker ook voor de groep, maar ook voor ons als makers. We hebben veel bewondering voor haar positivisme en haar drive in haar niet evidente revalidatieproces.”

“Onze eerste bezorgdheid die dag was uiteraard Anke. Toen bleek dat zij veilig en begeleid naar huis kon, hebben we het spel en de opnames hervat.” Anke moest zo gewonnen het spel verlaten en daardoor zijn de halve finalisten nu bekend.

“Pechseizoen”

“We kunnen niet anders dan benoemen dat we dit jaar een heus pechseizoen beleven”, gaat Gilles verder. “Je gaat met tien mensen op stap die je leuke en uitdagende opdrachten laat uitvoeren, zowel fysiek als psychologisch. Je probeert die begeleiding en constructie van die reis zo zorgzaam mogelijk uit te voeren. De voorbije jaren is dat goed gelukt en bleven we gespaard van tegenslag, maar dit jaar kregen we meteen alles op ons bord. Een ongeluk komt nooit alleen zeggen ze wel eens en niets blijkt minder waar.”

Gilles benadrukt tot slot dat er geen derde mol gekozen zou zijn geweest als Anke de tweede mol was. “Als Anke de mol was geweest, dan was het zonder twijfel game over. Dan hadden we de camera’s uitgezet en een einde gemaakt aan de opnames. Maar Anke was niet de mol, en dus kan de kijker daar de komende drie weken nog steeds naar op zoek met een grote finale op 8 mei.”

De Mol is elke zondag om 19.50 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Wil je graag op de hoogte blijven van alles over De MolWord dan lid van onze Facebookgroep!

Meer
Lees meer...