‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is An Janssens en waar kan je haar van kennen?

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld al meteen afscheid nemen van interieurarchitecte Kelly Claessens. Dat betekent dat we comedian Jeroen Leenders vanavond al voor de zesde keer te zien krijgen. Zangeres Charlotte Adigéry gaat naar haar derde aflevering. Zij krijgen vanavond het gezelschap van An Janssens, de directrice van de gevangenis van Antwerpen.

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering van de zesde week van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin worden Jeroen Leenders en Charlotte Adigéry uitgedaagd door een opvallende kandidate. Het gaat om gevangenisdirectrice An Janssens, die je eerder dit jaar al eens gezien kan hebben op de televisie.

An Janssens

De eerste spreekbeurt die An Janssens moest geven op de lagere school ging over seriemoordenaars en van die passie kon ze – op een legale manier – haar beroep maken. Ze is namelijk de gevangenisdirecteur van de gevangenis in de Antwerpse Begijnenstraat. Die gevangenis kwam eerder dit jaar in het nieuws omdat hij sterk verouderd is en zwaar overbevolkt. An mocht in haar gevangenis al onder andere Matthias Schoenaerts verwelkomen. Gelukkig werd hij er niet opgesloten, maar kwam hij enkel langs om een graffitikunstwerk te maken.

Eerder dit jaar was An Janssens ook te zien in de Play4-reeks Recht naar de gevangenis. Daarbij werden zes zogenaamde machtshebbers en zes ex-gedetineerden opgesloten in de gevangenis. Naast An Janssens bestonden de machtshebbers uit toenmalig federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, strafrechter Peter Hartoch, onderzoeksrechter Annemie Serlippens, strafpleiter Omar Souidi en gevangenisbewaker Mario Christoffels.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...