‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is K1D en waar kan je hem van kennen?

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering van de eerste week van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin zal Alex Agnew al beginnen aan z’n vierde aflevering. Voor Elisabeth Lucie Baeten wordt het de tweede aflevering. Zij worden uitgedaagd door rapper K1D. Dit is waar je hem van kan kennen.

Maandag werd het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld afgetrapt en ondertussen zijn er al vijf kandidaten gepasseerd. De zesde doet vanavond z’n intrede. Het gaat om de rapper K1D. De kans bestaat dat je hem nog niet kent, dus stellen we hem graag aan je voor.

K1D

Achter het alter ego K1D gaat eigenlijk de 32-jarige Badara Niasse uit Sint-Niklaas schuil. Hij is een rapper met Senegalese roots. In 2015 bracht hij z’n eerste EP ‘The Chronicles’ uit. Toen K1D in 2017 samenwerkte met Woodie Smalls voor het nummer Tokyo Drift, kreeg z’n carrière een boost. De videoclip van het nummer werd meer dan 2 miljoen keer bekeken en K1D werd samen met Woodie Smalls uitgenodigd op verschillende grote festivals, zoals Best Kept Secret en Pukkelpop. Later werkte hij ook samen met onder andere Zwangere Guy, Chuki Beats en Bhavi.

Ondertussen heeft K1D zich opgewerkt tot een beloftevolle naam in de hiphopscène. Zo mocht hij al het voorprogramma verzorgen voor Denzel Curry, Russ, Jazz Cartier, Kirk Night en Rejjie Snow. K1D liet al weten dat hij geen echte televisiekijker is, maar voor De Slimste Mens ter Wereld wel altijd tijd vrijmaakt. Het was dan ook een grote droom om ooit deel te nemen aan het programma en nu wordt die droom werkelijkheid. Hopelijk zal hij dus nog enkele afleveringen mogen blijven.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...