‘De Slimste Mens ter Wereld’: Manu Van Acker haalt z’n West-Vlaams nog eens boven

Gisteren moesten we na zes afleveringen afscheid nemen van Fien Germijns. Daardoor mag Robin Pront vanavond al voor de vierde keer aanschuiven in het programma, terwijl Jade Mintjens naar haar tweede aflevering gaat. Zij krijgen vanavond het gezelschap van uitgeweken West-Vlaming Manu Van Acker.

Het is vanavond al tijd voor de laatste aflevering in de vierde week van De Slimste Mens ter Wereld. Dat betekent dat we al 17 deelnemers gezien hebben en nog 17 deelnemers te gaan hebben. De tweede helft van de deelnemers wordt afgetrapt door Manu Van Acker. Hij werd geboren in Oostende, maar studeerde in Brussel en besloot om daar te blijven wonen. Maar je kan de man uit West-Vlaanderen halen, maar je krijgt West-Vlaanderen niet uit de man.

Oostende

In de teaser krijgen we het begin van de eerste aflevering van Manu Van Acker te zien. Daarin krijgt hij, net zoals iedereen, de vraag of hij De Slimste Mens ter Wereld kan worden. “Ik denk het niet, maar ik zou het wel graag willen”, antwoordt Manu. Hij heeft zich, in tegenstelling tot veel andere deelnemers, wel degelijk voorbereid. “Ik heb een wereldkaart in mijn toilet gehangen”, vertelt hij.

Manu is de jongste deelnemer van De Slimste Mens ter Wereld dit jaar. Maar toch heeft hij al heel wat gedaan in z’n carrière. Zo kan je hem kennen van de radio, als acteur in verschillende reeksen en binnenkort ook van zijn eigen programma Het Perfecte Plaatje op Play4. “Alles overkomt mij. Mag ik nu iets melig zeggen? Ik leef mijn droom en ik ben daar eigenlijk heel blij mee met alles wat ik mag doen”, zegt de glunderende Manu.

Manu werkt voor de radio dus spreekt hij zonder dialect, maar eigenlijk is hij een rasechte West-Vlaming. Zo groeide hij op in Oostende. En dat accent kan je nooit volledig afleveren, bewijst hij. Waarbij z’n Antwerpse tegenkandidaten hem niet meer helemaal kunnen verstaan.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...