‘De Slimste Mens ter Wereld’ krijgt vanavond primeur: Eerste keer enkel vrouwelijke deelnemers en juryleden

Het is vanavond al tijd voor de derde aflevering van de finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld. Na de exit van Elisabeth Lucie Baeten, zullen Maureen Vanherberghen en de nog steeds ongeslagen Jacotte Brokken het opnemen tegen Fien Germijns. Het gaat dus opnieuw om een volledig vrouwelijk deelnemerstrio en ook achter de jurybank is het vrouwen aan de macht.

Gisteren namen met Maureen Vanherberghen, Jacotte Brokken en Elisabeth Lucie Baeten al drie vrouwen het tegen elkaar op in de finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld en ook vanavond zal dat het geval zijn met nieuwkomer Fien Germijns. Daarbij is er zelfs een extra primeur.

Enkel vrouwen

Vanavond zullen niet enkel de deelnemers volledig vrouwelijk zijn, maar ook de jury zal met Ella Leyers en Tine Embrechts bestaan uit twee vrouwen. “We doen dit nu al 20 jaar en het is de eerste keer dat er hier enkel vrouwen zijn”, klinkt het bij presentator Erik Van Looy, die de enige man van de aflevering zal zijn. “Moet ik iets speciaal doen?”, vraagt hij zich ook af. “Gewoon de voorwaarden naleven”, klinkt het bij jurylid Ella Leyers.

We krijgen in de teaser ook een poging te zien van de drie om een nieuwe girlband te worden. Maar daarvoor moeten ze duidelijk nog wat werken aan hun coördinatie. Bekijk hier een overzicht van de finalisten en wie wanneer terugkeert.

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...