‘De Slimste Mens ter Wereld’: Deze deelnemers keren terug voor de finaleweken

Het is gebeurd! De laatste reguliere aflevering van De Slimste Mens ter Wereld zit erop en maandag worden de finaleweken afgetrapt. Omdat Guga Baúl en Jacotte Brokken zich eigenlijk voor een volgende aflevering plaatsten, zullen er dit jaar tien deelnemers terugkeren. Dit is wie je wanneer mag verwachten in de finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld.

Er zijn nog tien kandidaten in de running om De Slimste Mens ter Wereld te worden. Omdat zowel Guga Baúl als Jacotte Brokken zich konden plaatsen voor nog een aflevering, maar al een ticket voor de finaleweken op zak hadden, gaat er deze keer niemand rechtstreeks naar de finaleweken. Het is nog maar de tweede keer in de geschiedenis van De Slimste Mens ter Wereld dat dit gebeurt. Ook in 2018 was dit namelijk het geval.

Maandag 11 december: Manu Van Acker

3 deelnames, 1 keer gewonnen

Manu dsmtw
Play4

Manu Van Acker zat donderdag waarschijnlijk vol spanning te kijken naar De Slimste Mens ter Wereld. Hij kende een emotionele exit van de quiz en had waarschijnlijk niet verwacht dat hij nog zou mogen terugkeren, maar door het onverslaanbare duo Guga Baúl en Jacotte Brokken is hij toch een finalist. Soundos El Ahmadi heeft ook 3 afleveringen meegespeeld, waarvan 1 gewonnen, maar zij scoorde minder punten.

Maandag 11 december: Elisabeth Lucie Baeten

3 deelnames, 2 keer gewonnen

Elisabeth dsmtw
Play4

Ook Elisabeth Lucie Baeten wordt opgepikt voor de finaleweken. Zij haalde met haar drie deelnames en twee overwinningen de negende plaats in het klassement, maar door de zegetocht van Guga Baúl en Jacotte Brokken kan ook zij haar kans wagen in de finaleweken.

Maandag 11 december: Maureen Vanherberghen

5 deelnames, 3 keer gewonnen

Maureen dsmtw
Play4

Ketnet-held Maureen Vanherberghen is de eerste die zich op de normale manier wist te plaatsen voor de finaleweken. Zij was vijf afleveringen te zien en kon daar drie keer van winnen. Als ze De Slimste Mens ter Wereld wil worden, zal Maureen nu acht afleveringen moeten overleven.

Dinsdag 12 december: Jacotte Brokken

6* deelnames, 2 keer gewonnen

Jacotte dsmtw
Play4

Fans van weervrouw Jacotte Brokken zullen haar maar een dagje moeten missen, want op dinsdag is ze al weer terug in De Slimste Mens ter Wereld. Jacotte won donderdag een ticket voor haar zesde aflevering, maar kan die door de start van de finaleweken niet meer spelen. Samen met Guga Baúl is zij zo een van de ongeslagen deelnemers van het seizoen. Of dat ook zo zal blijven, valt nog af te wachten.

Woensdag 13 december: Fien Germijns

6 deelnames, 4 keer gewonnen

Fien dsmtw
Play4

De Fien Germijns-fanclub kan vanaf woensdag weer volop aan het supporteren gaan, want dan komt de radio- en televisiepresentatrice terug. Fien zei bij de start van haar deelname dat haar geheugen één groot zinkgat was, maar bewees tijdens haar zes deelnames het tegendeel. Dit seizoen waren er vier deelnemers die vier afleveringen konden winnen en daar is Fien er eentje van.

Donderdag 14 december: Jeroen Leenders

7 deelnames, 1 keer gewonnen

dsmtw jeroen
Play4

Jeroen Leenders ontpopte zich misschien wel tot dé verrassing van het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. De man die koningin Mathilde niet kon herkennen zal terugkeren in de finale en heeft daarbij een bijzonder streepje voor. Hij overleefde vijf keer het finalespel en dat moet je natuurlijk ook kunnen als je De Slimste Mens ter Wereld wil worden.

Maandag 18 december: Robin Pront

7 deelnames, 2 keer gewonnen

Robin dsmtw
Play4

De tweede finaleweek wordt afgetrapt met de komst van regisseur Robin Pront. Het leek er lang op dat hij het record van Alex Agnew zou breken, maar net voor hij het record brak moest hij het spel verlaten. Robin leek aan de buitenkant altijd heel rustig, maar moest uiteindelijk wel toegeven dat hij de stress voelde. Of hij die onder controle zal kunnen houden tijdens de finaleweken valt dus nog af te wachten.

Dinsdag 19 december: Charlotte Adigéry

7 deelnames, 4 keer gewonnen

Charlotte dsmtw
Play4

Op dinsdag 19 december keert de beste vrouw van het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld terug. Dat is zangeres Charlotte Adigéry, die naast haar kennis ook opviel met haar gewaagde outfits. Wij zijn nu al benieuwd om te zien wat er in de finaleweken in haar ring zal zitten.

Woensdag 20 december: Alex Agnew

8 deelnames, 2 keer gewonnen

DSMTW alex agnew
Play4

Alex Agnew was te zien in de allereerste aflevering van De Slimste Mens ter Wereld en het leek er lang op dat we hem pas in de allerlaatste aflevering terug zouden zien. Maar op de valreep kon Guga Baúl hem nog voorbijsteken, waardoor we de comedian al in de halve finale terug zullen zien.

Donderdag 21 december: Guga Baúl

8* deelnames, 4 keer gewonnen

Guga dsmtw
Play4

Net zoals Jacotte Brokken is Guga Baúl dit seizoen ongeslagen. Hij heeft daarbij wel genoeg afleveringen gespeeld om de beste van het seizoen te zien. Guga zal daardoor pas terugkeren in de allerlaatste aflevering en heeft zo dus eigenlijk al zeker een kans van één op drie om De Slimste Mens ter Wereld te worden.

De finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld zijn van maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...