‘De Spor’ over clubaankoop van Rik Verheye en Sam Kerkhofs tot einde van het voetbalseizoen wekelijks te zien

Vanaf deze week tot aan het einde van het voetbalseizoen kan je op GoPlay terecht voor een nieuwe reeks. In De Spor zien we hoe twee mediafiguren een voetbalclub overnemen en daar het voorzitterschap op zich nemen. Hoe dat precies zal verlopen, is vanaf nu dus elke week te zien.

Bekende koppen die een voetbalteam kopen. Het lijkt een hype te worden. Nadat Hollywoodacteurs Ryan Reynolds en Rob McElhenney enkele jaren geleden Wrexham AFC kochten, is het deze keer aan een Belgisch duo om iets soortgelijks te doen. Een tijdje geleden maakten acteur Rik Verheye en ondernemer Sam Kerkhofs bekend dat ze amateurploeg Sporting Hasselt kochten. Hoe dat precies tot stand kwam en wat het duo daar precies zal doen, is vanaf nu te zien in het programma De Spor.

De Spor

Wie gisteren naar De Slimste Mens ter Wereld heeft gekeken, is al een beetje op de hoogte van het nieuwe programma. Jurylid Rik Verheye liet daar gisteren – in bijpassend uniform – namelijk weten dat het nieuwe programma De Spor gelanceerd was. Dat gaat over hoe hij samen met compagnon Sam Kerkhofs een nogal opvallende aankoop deed.

Rik en Sam laten zich al een tijdje volgen door een cameraploeg bij hun thuis, onderweg, op de club en in de catacomben van het amateurvoetbal. Ze willen het Belgisch voetbal veroveren en ervoor zorgen dat hun Sporting Hasselt zo snel mogelijk promoveert op een financieel gezonde manier.

Daarbij hebben ze niet hetzelfde geld als grote investeerders, maar hebben ze wel de liefde voor de sport en de fans. In het nieuwe programma zien we ook de volledige community rond de club. Van Arlette aan de kassa tot Johny de stadionomroeper. En ook de opvallende spionkop van De Spor: het Vettig Hoekske.

De Spor is elke dinsdag te zien op GoPlay.

Meer
Lees meer...