‘De Verraders’: Kan Hendrik Vos zijn vel redden of stopt het avontuur hier?

Het wordt alsmaar spannender in De Verraders. Nadat vorige week de naam van Bart voor het eerst werd genoemd aan de Ronde Tafel, was het vooral kandidaat Hendrik Vos die met de aandacht ging lopen. Hij overtuigde de groep om volop voor Céline Van Ouytsel te stemmen. Uiteindelijk bleek zij gewoon een bondgenoot, waarna de volledige groep zich tegen Hendrik keerde. Betekent dit het einde van de professor? Of kan hij toch zijn eigen vel redden?

Alles lijkt van een leien dakje te lopen voor verraders Bart Appeltans, Guy T’Sjoen en Charlotte van Brabander in De Verraders. De voorbije twee afleveringen hebben ze als verraders niet veel moeten doen om de verdenkingen van hen weg te schuiven. Ook deze aflevering lijkt alle aandacht naar een bondgenoot te gaan, al beginnen enkele kandidaten zich wel alsmaar meer vragen te stellen.

Hendrik onder druk

Alle aandacht aan de Ronde Tafel vorige week ging naar Hendrik Vos en zijn theorieën. Hij ging frontaal ten aanval tegen Céline Van Ouytsel, omdat hij er absoluut zeker van was dat zij een verrader was. Ook Hendrik zelf zat in nauwe schoenen en werd vooral door Véronique De Kock aangevallen. Uiteindelijk kreeg Véronique nog enkelen met haar mee om op Hendrik te stemmen, maar de meeste stemmen waren toch voor Céline.

Céline werd uit de groep verbannen en onthulde dat ze géén verrader, maar wel een bondgenoot was. Een onthulling die Hendrik compleet van de kaart bracht. “Ik heb hier niet zo veel meer te doen. Ik heb mij belachelijk gemaakt”, klonk het, waarna hij zich met het schaamrood op de wangen afzonderde van de groep. “Ik hoop dat ik vannacht vermoord word zodat ik uit deze gruwelijke marteling word verlost.”

Exit?

Na de verbanning van Céline schaamde Hendrik zich enorm en spraken sommige bondgenoten zich uit over de vergissing. Daarbij leek het duidelijk te worden dat Hendrik sowieso als volgende uit het spel verbannen zou worden. Maar gebeurt dat ’s nachts of aan de Ronde Tafel?

De verraders krijgen alvast opnieuw de kans om ’s nachts iemand te vermoorden. Maar dat neemt de spanning overdag niet weg. Naast Hendrik begint ook acteur Bert Haelvoet zich volgens sommigen verdacht te gedragen. Maar ook verrader Guy T’Sjoen begint in de aandacht te komen. Vooral Véronique De Kock ziet in Guy een potentiële verrader. Hoe de verdenkingen zich zullen vertalen naar officiële stemmen, krijgen we op zondag te zien.

Bekijk hier een preview:

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...