‘De Verraders’: Bondgenoot wordt weggestuurd aan Ronde Tafel

Het was een slechte dag voor de bondgenoten in De Verraders. Die vernamen niet alleen dat er iemand van hen was overgelopen naar de verraders. Daarnaast stemden ze aan de Ronde Tafel ook voor Aagje Vanwalleghem waardoor een bondgenoot verbannen werd.

De Verraders was uitstekend begonnen voor de bondgenoten. Die wisten met Klaasje Meijer en Walter De Donder namelijk al snel twee verraders te ontmaskeren. In tussentijd moesten ze zelf enkel afscheid nemen van Andy Peelman en Nora Gharib.

Aagje Vanwalleghem

Maar stilaan is het tij zich aan het keren. Met Guy T’Sjoen vorige week en Charlotte Van Brabander deze week als overlopers zijn de verraders ondertussen opnieuw met drie. Ook aan de Ronde Tafel liet het instinct van de bondgenoten het afweten. Daar was er namelijk een grote discussie tussen twee kampen: het kamp dat Henrik Vos naar huis wilde en het kamp dat zich tegen Aagje Vanwalleghem keerde.

Uiteindelijk haalden die laatsten het, waarna de voormalige topturnster liet weten dat zij een bondgenote was. “Lieve mensen, ik heb jullie helaas niet genoeg vertrouwen kunnen geven. Mijn directe aanpak kwam bij sommigen verwarrend over. Twintig jaar lang heb ik geturnd op hoog niveau. Ik heb fantastische momenten meegemaakt, maar ik heb ook de hel gezien. Hard zijn, vechten: alleen die aanpak was goed om een leven als topsportgymnast te overleven. Die hardheid heeft mij gevormd en getekend tot wie ik vandaag ben geworden. Ik ben een ex-topsporter, ik heb Braziliaans bloed en ik ben een schorpioen. Vuurwerk gegarandeerd. Ik wens jullie nog heel veel succes in dit spel. Ik was … een bondgenoot. Ik heb het gevoel dat de verraders aan deze ronde tafel heel weinig hebben moeten doen en dat de bondgenoten zichzelf een beetje hebben uitgeroeid”, zei zij bij haar vertrek.

De Verraders is elke zondag om 19.55 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...