‘Dead Boy Detectives’ tonen verschillende avonturen in hun teaser

De nieuwe serie Dead Boy Detectives werd in 2023 door Netflix overgenomen van HBO. In april komt de serie uit die gebaseerd is op het stripverhaal van DC Comics met dezelfde naam. De serie valt in meerdere categorieën waaronder komedie, drama, detective en het bovennatuurlijke.

De serie komt op een ongewoon moment voor Warner Bros. Discovery, het moederbedrijf van DC Comics uit. Het bedrijf probeert te besparen en is tegelijkertijd bezig met zijn streamingdienst concurrerend te houden. De serie past ook niet in James Gunn’s nieuwe visie voor de DCU, waardoor er de mogelijkheid voor Netflix ontstond om de serie op te pikken. De serie vindt ook plaats in het universum van The Sandman.

Dead Boys

Het verhaal volgt twee jongens, Edwin Payne en Charles Rowland, die besloten om niet naar het hiernamaals te gaan en op aarde te blijven om misdaden te onderzoeken die met het bovennatuurlijke te maken hebben. Daarvoor richtten ze het bureau Dead Boy Detectives op. De twee geesten zijn beste vrienden ook al zijn ze tientallen jaren na elkaar geboren (en gestorven). Ze gaan op een aantal griezelige speurtochten tijdens hun onderzoek. Daardoor komen ze oog in oog met heksen en bloederige monsters. Met wat hulp van Crystal, een helderziende, en haar vriend Niko doorgrondt de groep mysterieuze paranormale gebeurtenissen in het sterfelijk rijk.

In de teaser zien we al een aantal van de jongens hun ontmoetingen met andere geesten en objecten vanuit de sterfelijke wereld. Er wordt ook al direct veel kleur gebruikt in de teaser wat ook aansluit bij de stripverhalen. Ze geven ook een introductie van zichzelf: “The brain and the brawl”. De serie is vanaf 25 april te zien op Netflix.

Bekijk hier alvast de teaser van Dead Boy Detectives:

 Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...