Denk twee keer na voor je een puistje uitduwt op je gezicht, want deze vrouw belandde ermee op spoed

Denk twee keer na voor je een puistje uitduwt op je gezicht, want deze vrouw belandde ermee op spoed

Snel een puistje uitduwen? Geen probleem, zou je denken. Maar Katie Wright uit het Amerikaanse Texas zal voortaan twee keer nadenken vooraleer ze eraan begint, want een uur later zat ze op spoed met een knalrood, geïnfecteerd gezicht.

Omdat het puistje te pijnlijk was geworden en ze het niet langer kon negeren, besloot Katie om het snel uit te duwen. Dat vertelde ze in een post op een Facebookpagina rond make-up, Make Up Heavens, die snel viraal ging. “Binnen het uur zwol mijn gezicht op en deed het enorm veel pijn. Het voelde aan alsof iets uit mijn huid ging barsten.”

GoFundMe

Omdat de jonge vrouw voelde dat er iets niet pluis was, ging ze meteen naar de spoedafdeling van het St. David’s Hospital in Austin, waar de dokters vaststelden dat ze een bacteriële infectie had opgelopen in het onderhuidse weefsel boven haar oog. De vermoedelijke oorzaak ervan werd snel duidelijk: bacteriën afkomstig van het borsteltje waarmee Katie haar wenkbrauwen deed.

Maar het bleef niet bij een infectie. Want omdat het op haar gezicht was, bestond de kans dat de ontsteking zou verspreiden naar haar hersenen of ogen. En daardoor kon ze blind worden. “Ik kreeg een stevige dosis antibiotica, maar reageerde er allergisch op waardoor het alleen maar erger werd.” zo schrijft ze in de post. “Gelukkig hadden de dokters het snel door en grepen ze meteen in.” Katie is nu aan de beterhand en heeft een GoFundMe-campagne opgestart om haar torenhoge ziekenhuiskosten mee te betalen.

Nu wil de jonge vrouw nog maar één ding: andere vrouwen waarschuwen om altijd goed hun make-up borstels te reinigen. “Ik was altijd grondig mijn schoonheidsspullen, maar ik dacht er nooit aan om mijn wenkbrauwborsteltje mee te reinigen. Als je make-up draagt, vergeet dan niet om alles eerst goed te ontsmetten voor je er opnieuw mee aan de slag gaat. Het is een kleine moeite en je vermijdt er een pijnlijke, dure en traumatiserende infectie in je gezicht mee.”

Wij weten alvast wat we gaan doen vanavond.

Gesponsorde artikelen